Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αναβαθμίζεται ο ρόλος του κοινοτικού φαρμακοποιού στο Οχάιο

8/2/2019 2:30:11 μμ
Θα κάνει διαγνωστικά τεστ στο φαρμακείο του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ρόλος των φαρμακοποιών αλλάζει στο Οχάιο των ΗΠΑ και σύντομα θα είναι σε θέση να κάνουν πολύ περισσότερα από την εκτέλεση συνταγών.


Τον Απρίλιο, ένας νέος νόμος της πολιτείας του Οχάιο θα επιτρέψει σε ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώνουν φαρμακοποιούς για να κάνουν διαγνωστικά τεστ στους ασθενείς τους, όπως είναι το strep test για τον στρεπτόκοκκο, τεστ για κολπικές λοιμώξεις, για διαβήτη κ.ά., που μέχρι σήμερα έκανε μόνο ο γιατρός.


Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Tom Sutton (από το ειδησεογραφικό πρακτορείο News 5 του Κλήβελαντ), «αυτός ο νέος νόμος αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα, καθώς ικανοποιεί όλες τις πολιτικές παρατάξεις: χαμηλότερο κόστος, περισσότερη πρόσβαση για περισσότερους ανθρώπους».


Όσο για το μεγαλύτερο βάρος «δουλειάς» που επωμίζεται ο φαρμακοποιός, ο Sutton σχολιάζει ότι «η ζήτηση αποτελεί σίγουρα ένα πρόβλημα και μια πρόκληση» και προτείνει στους φαρμακοποιούς να ανοιχτούν σε περισσότερους ανθρώπους (σ.σ. συνεργάτες) για να μπουν σε αυτόν τον τομέα». Πάντως, στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο οι φαρμακοποιοί δεν αποτελούν ανεξάρτητη οντότητα στις σχολές υγείας, ενώ τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία σχεδιάζουν να διπλασιάσουν σχεδόν το προσωπικό των φαρμακείων τους προκειμένου να «ανοίξουν» ειδικούς χώρους για συμβουλευτική.


Σύμφωνα με τους Αμερικανούς φαρμακοποιούς, ο μεγαλύτερος παράγοντας που καθορίζει εάν ένας ασθενής θα πάρει ή όχι το φάρμακό του είναι η καλή σχέση με τον φαρμακοποιό του, ενώ έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι η εμπλοκή των φαρμακοποιών με τους ασθενείς έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική φροντίδα υγείας και μειώνει τις επισκέψεις στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη