Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αν. Ρόντσης: «Τα εμβόλια COVID-19 να γίνονται στα φαρμακεία»

18/10/2021 3:10:55 μμ
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Σερρών επανέλαβε την πρόταση του ΠΦΣ στον Στ. Πέτσα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την άποψη των φαρμακοποιών για το πώς μπορεί να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη έναντι της COVID-19 στο νόμο Σερρών και γενικότερα ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε σύσκεψη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, Αναστάσιος Ρόντσης απάντησε ότι η επίσημη πρόταση που έχει κατατεθεί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο είναι η διενέργεια των εμβολιασμών στα φαρμακεία.

«Είναι ένα μοντέλο το οποίο έχει προχωρήσει στο εξωτερικό από όπου παίρνουμε πολλές φορές παράδειγμα. Αυτό στηρίζεται στη σχέση και στην εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ πολίτη/ασθενή με το φαρμακοποιό του. Ο πολίτης αισθάνεται ασφαλής, αισθάνεται ότι μιλά με έναν επαγγελματία υγείας που θα του πει την αλήθεια», εξηγεί ο πρόεδρος στο serrespost.gr.

Πρόσθεσε δε ότι ο φαρμακοποιός έχει τον τρόπο να αποδείξει στους πολίτες ποιο είναι το καλύτερο για τη δημόσια υγεία, χωρίς ωστόσο να λειτουργεί τιμωρητικά.

Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός ότι τα εμβόλια της COVID-19 έρχονται σε μπουκαλάκια των 6 δόσεων, οι οποίες πρέπει να χορηγηθούν μέσα στην ημέρα που αυτά ανοιχτούν, ο Αν. Ρόντσης υποστήριξε ότι σε ένα κανάλι όπως είναι το φαρμακείο που έχει πολύ κόσμο καθημερινά, θα γίνεται καλή διαχείριση και δεν θα χάνονται δόσεις με όφελος και για την πολιτεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο