Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Aν η συνταγή υποδεικνύει γενόσημο... μη δώσετε πρωτότυπο

12/3/2014 9:31:31 πμ
Μία νέα παρατήρηση που θα δείτε πάνω στις συνταγές - Ανακοίνωση από την ΗΔΙΚΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Aπό την Τρίτη 11/3/2014 το απόγευμα παρέχεται η δυνατότητα στους γιατρούς να υποδεικνύουν τη χορήγηση γενοσήμου φαρμάκου στους ασθενείς, σύμφωνα με την υπ'  αριθμό οικ. 3457 ΥΑ (ΦΕΚ 64/Β/16-01-2014).


Η υπόδειξη γενοσήμου φαρμάκου από το γιατρό θα γίνεται μέσω της επιλογής γενοσήμου φαρμάκου στην αναζήτηση φαρμάκου κατά την καταχώρηση της συνταγής και σ' αυτή την περίπτωση θα εκτυπώνεται κάτω από την αντίστοιχη δραστική η παρατήρηση: «Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο».

 

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 της ανωτέρω Υπουργικής απόφασης: «Εφόσον ο γιατρός υποδείξει γενόσημο φάρμακο, κατά την εκτέλεση της συνταγογράφησης δεν επιτρέπεται η χορήγηση μη γενοσήμου από το φαρμακείο.Εφόσον ο ασθενής επιλέξει φάρμακο με τιμή μεγαλύτερη από την τιμή αποζημίωσης, πληρώνει το σύνολο της διαφοράς επιπλέον της θεσμοθετημένης συμμετοχής του».

 

Δηλαδή μπορεί να χορηγηθεί μη γενόσημο φάρμακο μόνο κατόπιν επιλογής του ασθενούς, οπότε αυτός θα καταβάλλει και το σύνολο της διαφοράς επιπλέον της θεσμοθετημένης συμμετοχής του.

 

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ένα μοναδικό project δοκιμάζεται τώρα στη Γιούτα των ΗΠΑ
Αναδεικνύουν τη σημαντική πρόοδο στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης που σημείωσε η εταιρεία το 2025






Σχετικά άρθρα

Φαρμακείο στα δικαστήρια των ΗΠΑ εναντίον Eli Lilly & Novo Nordisk
Τις κατηγορεί για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
PEIFASYN Academy: Το πρώτο live webinar της χρονιάς για τη βιταμίνη D
Ένα σημαντικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα φαρμακεία όλης της χώρας
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων