Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Αμετακίνητη η στάση του υπ. Υγείας στο θέμα των Φ.Υ.Κ.

21/11/2012
«Θα βρεθεί τρόπος για συμβιβαστική λύση μεταξύ εταιρειών και φαρμακείων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Δε φαίνεται να κάμπτεται η στάση του υπουργείου Υγείας στο θέμα των ακριβών φαρμάκων (Φ.Υ.Κ.) από τις αιτιάσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι με το κέρδος που θα έχουν από την πώληση ακριβών σκευασμάτων δε βγαίνει ούτε η φορολογία τους.


Σε ερώτηση που έγινε στον αναπληρωτή υπουργό από το Healthview, εάν τον ανησυχεί το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι να βγουν στα χαρακώματα και να αδειάσουν τα ράφια των φαρμακείων τους από τα ακριβά φάρμακα, όπερ σημαίνει ότι εάν ένας ασθενής χρειάζεται φάρμακο από διακόσια ευρώ και πάνω δε θα μπορεί σε λίγο να το βρει, ο κος Σαλμάς είπε ότι τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς θα μπορούν να τα προμηθευτούν από τα νοσοκομεία.


Ο αναπληρωτής υπουργός άφησε σαφή υπονοούμενα σχετικά με διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ φαρμακοποιών και εταιρειών για να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν οικονομικά οι φαρμακοποιοί από τις εταιρείες και έτσι, εκτιμά ο υπουργός δε θα πραγματοποιηθούν οι απειλές των φαρμακοποιών.


«Εξάλλου», συμπλήρωσε ο κος Σαλμάς «και οι εταιρείες θέλουν να πουλούν τα ακριβά φάρμακά τους στα φαρμακεία για να εισπράττουν γρηγορότερα τα χρήματά τους».


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Προσοχή στον διαχωρισμό συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων φυτικής προέλευσης
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία
Στον Στέλιο Λιναρδάκη η διανομή των ΦΥΚ στην Επικράτεια
Θα συνδράμουν και ιδιωτικές φαρμακαποθήκες