Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Amazon Pharmacy: Απολύει 80 υπαλλήλους κυρίως βοηθούς φαρμακείου

19/7/2023 1:43:03 πμ
Μαζικές απολύσεις γίνονται στον όμιλο από το φθινόπωρο του 2022
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από τις μεγάλες επενδύσεις στο χώρο του φαρμακείου και της υγείας τα τελευταία χρόνια, η Amazon επαναξιολόγησε τα οικονομικά και τις ανάγκες της και απέλυσε περίπου 80 υπαλλήλους από το τμήμα Amazon Pharmacy, σύμφωνα με πληροφορίες του semafor.com, τις οποίες επιβεβαιώνει και το CNBC.

Οι απολύσεις αφορούν κυρίως υπαλλήλους με ειδικότητα βοηθού φαρμακείου (pharmacy technicians) και επικεφαλής ομάδων και κατά πολύ λιγότερο φαρμακοποιούς. Εκπρόσωπος της Amazon Pharmacy δήλωσε: «όπως πολλές επιχειρήσεις έτσι κι εμείς ελέγχουμε την οικονομική κατάσταση και τις οργανωτικές μας ανάγκες και πήραμε την απόφαση να τροποποιήσουμε ανάλογα τους πόρους μας».

Την είδηση επιβεβαιώνει και το CNBC, ενώ προσθέτει πως η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει κάνει τις περισσότερες απολύσεις στην ιστορία της, συνεκτιμώντας την οικονομική ύφεση και την αργή ανάπτυξη των εσόδων της. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, από πέρυσι το φθινόπωρο και μέσα στο 2023 έχουν απολυθεί 27 χιλιάδες υπάλληλοι από διάφορα τμήματα της εταιρείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)