Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αλματώδης ανάπτυξη για τις βιοτεχνολογικές εταιρείες το 2021

2/9/2021 3:50:29 μμ
Σύμφωνα με το Evaluate Pharma η φαρμακευτική αγορά ανακάμπτει σημαντικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανάκαμψη γνωρίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες αυτό το 4μηνο του 2021, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα.

Όπως δημοσιεύει το fierce pharma, οι φαρμακευτικές είδαν αυτό το διάστημα αύξηση στις πωλήσεις τους που ξάφνιασε ακόμα και τους αναλυτές της αγοράς. Αν και οι εταιρείες που κυκλοφόρησαν προϊόντα σχετικά με την COVID-19 προφανώς κρατούν τα ηνία της αγοράς, αναλυτές θεωρούν ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι ιατρικές επισκέψεις και οι διαγνώσεις, γι' αυτό και οι εταιρείες βλέπουν διψήφιους αριθμούς στα ποσοστά ανάπτυξής τους.

Την ίδια στιγμή, η γενικότερη εικόνα της αγοράς την επόμενη πενταετία δείχνει να αποκτά θετικό πρόσημο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Evaluate Pharma που προβλέπει μεγάλη ανάπτυξη ιδίως στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές τιμολόγησης, εκτιμάται ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακα θα σημειώνουν ανάπτυξη κατά 6,4% ετησίως. Ωστόσο, την ίδια στιγμή φάρμακα σημερινής αξίας 226 δισ. δολ. θα χάσουν την πατέντα τους σε αυτό το διάστημα, που συνεπάγεται πτώση των πωλήσεων και μείωση τιμών λόγω ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει το in.gr και το sofokleous10.gr, η πανδημία έδωσε μια σημαντική ώθηση στη χρήση νέων τεχνολογιών που επέτρεψαν την εξ αποστάσεως περίθαλψη, διενέργεια κλινικών μελετών, ενώ παράλληλα διεύρυναν και τη βάση των επενδυτών στη βιοτεχνολογία. Χαρακτηριστικά, ο δείκτης βιοτεχνολογικών εταιρειών του Nasdaq αυξήθηκε πάνω από 30% το 2020 φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο στην αρχή του 2021.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί