Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αλλάζει η ταυτότητα των φαρμακείων;

18/9/2018 11:03:50 πμ
Νέα προϊόντα, εκτός των φαρμάκων, γεμίζουν τα ράφια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αλλάζει τα τελευταία χρόνια άρδην η ταυτότητα και των ελληνικών φαρμακείων καθώς οι πωλήσεις φαρμάκων δεν μπορούν από μόνες τους να αποφέρουν κέρδη που θα καθιστούν βιώσιμη μια επιχείρηση όπως το φαρμακείο.

Οι περισσότεροι φαρμακοποιοί διευρύνουν με ραγδαίους ρυθμούς τη δραστηριότητά τους σε έναν κλάδο, όπου τα πρωτεία του μέχρι πρότινος είχαν τα ειδικά καταστήματα καλλυντικών. Εκεί που άλλοτε τα φάρμακα καταλάμβαναν το 90% του χώρου τους, σήμερα δίνουν σημαντικό ποσοστό αυτού στις κρέμες περιποίησης, στα προϊόντα υγείας και στα καλλυντικά γνωστών ελληνικών και ξένων εταιρειών, αυξάνοντας την ποικιλία των προϊόντων που διαθέτουν, με όλο και περισσότερα εξειδικευμένα σκευάσματα.

Τα θετικά μηνύματα από την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αυτήν την τάση όλο και περισσότεροι φαρμακοποιοί κι έτσι να αλλάζει σταδιακά η «ταυτότητα» των φαρμακείων και να εξελίσσονται σε εμπορικά κέντρα προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος.

Βέβαια η νέα τους «ταυτότητα» δεν απέχει από τον βασικό σκοπό της λειτουργίας τους, καθότι η βιομηχανία προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που διαθέτει σκευάσματα για θεραπεία, πρόληψη, προστασία και διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαρμακοποιών, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Ελευθερία», «η νέα τάση, στα φαρμακεία, αυξάνεται καθώς αναπτύσσονται και αυξάνονται οι εταιρείες που παρασκευάζουν τέτοιους είδους προϊόντα». Υποστηρίζουν δε, πως: «οι εταιρείες επιλέγουν τα φαρμακεία για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, καθώς διαπίστωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, αφού προωθούνται καλύτερα…».


Μάλιστα αρκετά φαρμακεία διαθέτουν ειδικό προσωπικό, για την προώθηση αυτών των προϊόντων, με εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο αυτό.

Η Λάρισα είναι από τις πόλεις με υπερκορεσμό φαρμακείων, καθώς από τα 330 που λειτουργούν σε όλο τον νομό Λάρισας, τα 200 και πλέον, βρίσκονται στον αστικό ιστό της, γεγονός που την καθιστά μια μεγάλη δύναμη στις πωλήσεις.

Αυξάνουν τις ώρες λειτουργίας τα διαδικτυακά φαρμακεία

Παράλληλα τα φαρμακεία διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας τους, διαδικτυακά!
Η σύγχρονη τεχνολογία, τους προσφέρει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν 24 ώρες το 24ωρο, μέσω ειδικών ιστοσελίδων, απ΄ όπου το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα που διαθέτουν, για τις προσφορές και να παραγγείλει, όταν οι πόρτες του φαρμακείου είναι κλειστές.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, τα «ηλεκτρονικά φαρμακεία» προσφέρουν και δωρεάν παράδοση των παραγγελιών, στο σπίτι του πελάτη τους.

Όσο αφορά στα φάρμακα; Τα περισσότερα φαρμακεία στη Λάρισα, ούτε στοκ φαρμάκων διατηρούν πλέον, όπως παλαιότερα, καθότι υπάρχει επάρκεια στους δύο προμηθευτικούς συνεταιρισμούς, που λειτουργούν στην πόλη. 'Aλλωστε πιο πιθανό σήμερα είναι να λείψει από τα φαρμακεία μία ενυδατική κρέμα ημέρας, ένα άρωμα ή μία μάσκα αντιγήρανσης, διότι θα έχουν εξαντληθεί, παρά ένα παυσίπονο!


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου