Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα

Τα ήσυχα βράδια χρειάζονται τα αντικουνουπικά τους και τα τσιμπήματα τα after bite προϊόντα
Ειδικό αφιέρωμα του f.daily για τα συνήθη προβλήματα του καλοκαιριού και οι λύσεις τους στο φαρμακείο
Τα κουρασμένα πόδια και η επιβάρυνση που δημιουργεί η φλεβίτιδα το καλοκαίρι
Ειδικό αφιέρωμα του f.daily για τα συνήθη προβλήματα του καλοκαιριού και οι λύσεις τους στο φαρμακείο
Οι μύκητες των ποδιών και οι θεραπευτικές επιλογές
Ειδικό αφιέρωμα του f.daily για τα συνήθη προβλήματα του καλοκαιριού και οι λύσεις τους στο φαρμακείο


Αλλάζει η ώρα-αλλάζει και η φροντίδα του δέρματος

30/10/2017 12:13:51 μμ
Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει το δέρμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός, καλό είναι να αλλάζει και η φροντίδα του δέρματος, καθώς αυτό επηρεάζεται σημαντικά από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Όσο η θερμοκρασία χαμηλώνει, τα προϊόντα που εφαρμόζουμε καθημερινά στο δέρμα πρέπει να έχουν τις κατάλληλες υφές και συνθέσεις, ώστε να το προστατέψουν αποτελεσματικά…


Σύμφωνα με την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), τα υψηλά επίπεδα υγρασίας συνεπάγονται και ενυδατωμένο δέρμα, αλλά ο κρύος και ξηρός αέρας, καθώς και η θέρμανση σε κλειστούς χώρους συνήθως ευνοούν την ξηροδερμία ή την έξαρση δερματοπαθειών (π.χ. στα άτομα που είναι ευάλωτα στο έκζεμα).


Συνεπώς οι ελαφριές υφές που συνιστώνται το καλοκαίρι, πρέπει -τώρα που πέφτει ο υδράργυρος- να αντικατασταθούν με πιο πλούσιες υφές και πιο θρεπτικές, ενυδατικές συνθέσεις.


Η απολέπιση (που απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα) αυτή την εποχή προτείνεται να γίνεται ελαφρώς συχνότερα (π.χ. δύο φορές την εβδομάδα).


Καλό είναι επίσης να αποφεύγονται τα καυτά ντους, διότι έτσι αποβάλλεται το σμήγμα που έχει ρολό προστατευτικό απέναντι στην ξηρότητα (καθώς συγκρατεί υγρασία).

Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας

Το δέρμα θα μπορούσε να προσαρμοστεί στις αλλαγές της θερμοκρασίας, αν διέθετε χρόνο, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι εφικτό όταν ο καιρός αλλάζει απότομα, ή όταν η θερμοκρασία μεταβάλλεται διαρκώς από μέρα σε μέρα ή όταν εμείς μπαινοβγαίνουμε σε διαφορετικές θερμοκρασίες (π.χ. από το κρύο έξω, μέσα στο ζεστό σπίτι).


Οι εναλλαγές αυτές μπορούν να προκαλέσουν ταχεία συστολή και διαστολή των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων (τριχοειδή) της επιδερμίδας, προκαλώντας τους μικρορρήξεις, ευρυαγγείες, φλεγμονές και ερυθρότητα.


Για να προλάβουμε το «ξάφνιασμα» αυτό της επιδερμίδας, καλό είναι να προετοιμάζουμε το δέρμα μας με τις πιο πλούσιες κρέμες (ή αντίστοιχα την άνοιξη με τα πιο ελαφριά προϊόντα) περίπου κάθε φορά που αλλάζει η ώρα…

Επίσης προσπαθούμε να προστατεύουμε το πρόσωπο από το κρύο και να μην κάνουμε υπερβολές με τη θέρμανση σε κλειστούς χώρους.


Όσο για την ερυθρότητα, συνιστώνται προϊόντα με αντιφλεγμονώδη και αντιερεθιστικά συστατικά, όπως το χαμομήλι και το πράσινο τσάι.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσηςΣχετικά άρθρα

Η προστασία του δέρματος από τις πανάδες
Και οι συμβουλές του φαρμακοποιού
COVID-19: Το αποτύπωμα που αφήνει στο δέρμα και τι πρέπει να προσέχει ο φαρμακοποιός
Γράφει ο Δρ. Χρήστος Στάμου, δερματολόγος - αφροδισιολόγος
Εξελίξεις στη δερμοκοσμητολογία & νέα πατενταρισμένα μόρια
Πώς διασφαλίζονται η καταλληλότητα και η αποτελεσματικότητα των καλλυντικών
Η καινοτόμος τεχνική Mini & Micro Strip που σας χαρίζει φυσικά μαλλιά
Dr Παντελής Βάλβης, Δ/ντής Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών Metropolitan, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μεταμόσχευσης Μαλλιών και του ISHRS