Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Αττικής

24/3/2020 4:25:05 μμ
Σχετική εισήγηση του ΠΦΣ λόγω των τελευταίων μέτρων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.
Οι διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις θα ισχύουν κανονικά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών.

Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται και από τους υπόλοιπους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, καθώς με εισήγησή του, το ΔΣ του ΠΦΣ τους καλεί να λάβουν άμεσα απόφαση περί συνεχούς υποχρεωτικού ωραρίου, το οποίο θα οριστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη. Όπως τονίζει ο ΠΦΣ, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια περί αυξημένου αριθμού φαρμακείων που θα διημερεύουν μετά το πέρας του συνεχούς υποχρεωτικού ωραρίου, ενώ σημειώνει ότι κάθε Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ορίσει, σύμφωνα με τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες, τα φαρμακεία που επιθυμούν να λειτουργήσουν πέραν του νέου υποχρεωτικού ωραρίου.

Οι αλλαγές πάντως θα πρέπει να εφαρμόζουν τις εξής αρχές που ισχύουν σύμφωνα με το Ν. 1963/1991: λειτουργία υποχρεωτικά τουλάχιστον 40 ώρες εβδομαδιαίως, δεν μπορεί να οριστεί υποχρεωτικό ωράριο τα Σάββατα και μετά τις 21:00 τις καθημερινές και θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο αριθμός των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
«Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των ασθενών για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει η Θ. Καρποδίνη






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους