Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αλλαγές στη συνταγογράφηση για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία

29/1/2015 11:38:54 πμ
Οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν και για τις επιπλοκές της νόσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε αλλαγές στη συνταγογράφηση φαρμάκων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) και δρεπανοκυτταρική νόσο προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.


Ο ΕΟΠΥΥ δίνει τη δυνατότητα σε θεράποντες γιατρούς των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και δρεπανοκυτταρικής νόσου να συνταγογραφούν και τα φάρμακα των επιπλοκών αυτών των παθήσεων (καρδιολογικών, ενδοκρινολογικών, οστικών, νεφρολογικών, θρομβοεμβολικών και λοιμωδών νοσημάτων). 

Οι γιατροί που λαμβάνουν το εν λόγω δικαίωμα ορίζονται από τις μονάδες μεσογειακής αναιμίας και δρεπανοκυτταρικής νόσου και γνωστοποιούνται στον ΕΟΠΥΥ.


Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες συνταγές θα πρέπει να συνοδεύονται από γνωμάτευση του ειδικού γιατρού που έκανε τη διάγνωση της πάθησης ή της επιπλοκής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Για τη χορήγηση ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε χρήστες CGM






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών