Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Αλλαγές αλλά και... εκκρεμότητες στον Ε.Ο.Φ.

8/7/2013 2:36:55 μμ
Αλλάζει η επιτροπή δεοντολογίας, ενώ ακόμα να αναλάβει νέος πρόεδρος!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αν και τυπικά ακέφαλος για τρίτη εβδομάδα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μετά την παραίτηση του προέδρου, ο κος Γιάννης Τούντας παραμένει στα καθήκοντά του μέχρι να αναλάβει ο καινούργιος πρόεδρος, του οποίου το όνομα από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί.

Και όσο οι μέρες περνούν όλο και περισσότερο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να καταλάβει τη θέση του προέδρου του πολύφερνου Οργανισμού ο κος Θανάσης Γιαννόπουλος που αρκετοί βιάστηκαν να χρίσουν ως νέο πρόεδρο του Ε.Ο.Φ. Αν και το όνομα του κου Γιαννόπουλου διέρρευσε νωρίς, όπως είχε γίνει και για την προεδρία του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι ακολουθεί τη μοίρα των ονομάτων που, όταν ακούγονται πρώιμα, τελικώς "καίγονται”.

Όσο για τον κο Πλεύρη εξακολουθεί να έχει ως πλεονέκτημα τη φιλία του με τον υπουργό Υγείας ?δωνι Γεωργιάδη και να διαθέτει στις περγαμηνές του μεταπτυχιακό τίτλο στο ιατρικό δίκαιο, όμως θα πρέπει να ξεπεράσει τον ουδόλως αμελητέο σκόπελο που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ήθελε στα ηνία του Ε.Ο.Φ., αν όχι κάποιο στέλεχος του κόμματος του, τουλάχιστον ένα πρόσωπο είτε ουδέτερο είτε της επιρροής του.

Εσχάτως ακούγεται επίσης και το όνομα της κας Μαρίας Σκουρολιάκου, η οποία φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη θέση του α΄ αντιπροέδρου του ΕΟΦ, ενώ αρκετοί κάνουν λόγο για την αναβάθμισή της.

Τέλος υπάρχει και ένα αουτσάιντερ για την περίοπτη θέση, πρόκειται για γυναίκα και είναι η κα Όλγα Οικονόμου η διοικητής του Σισμανογλείου, η οποία ίσως κάποιοι ενθυμούνται ότι πριν αναλάβει τα καθήκοντά της ως διοικητής είχε "εφορμήσει” στο νοσοκομείο προσποιούμενη την ασθενή ακολουθώντας τα βήματα του πρίγκιπα Αμπντάλα της Ιορδανίας που κατά καιρούς υποδύεται τον ταξιτζή, τον νοσοκόμο ή τον εργάτη προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει σε διάφορους παραγωγικούς τομείς της χώρας του.


Πηγή: healthview.gr

Αλλαγές στην επιτροπή δεοντολογίας

Παράλληλα, γίνονται αλλαγές στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που ασχολείται με την έγκριση των κλινικών μελετών.


Ο υπουργός Υγείας 'Aδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε προχθές την παραίτηση του καθ. Κων. Δημόπουλου και νέος πρόεδρος από χθες είναι ο καθ. Βιοχημείας της Ιατρικής Αθηνών Θαν. Παπαβασιλείου. 


Σύμφωνα με στοιχεία της απελθούσας επιτροπής, η θητεία της οποίας έληγε τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενέκρινε πέρυσι τη διενέργεια κλινικών μελετών αξίας 150 εκ. ευρώ έναντι 80 εκ. ευρώ το 2011.


Πηγή: pharmacien.net

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη θεραπεία της ενεργού μέτριας έως σοβαρής διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή