Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Alapis

30/8/2007
Ανακοινώθηκε η εξαγορά του 99,73% της Φαρμαλέξ ΑΕΒΕ έναντι ποσού 14,36 εκατ. €.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Όπως επισημαίνει η εισηγμένη, από το 1957 και μέχρι πρότινος η Φαρμαλέξ δραστηριοποιούταν στην παραγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό πολυεθνικών εταιρειών. Παρόλο που κατά το πρόσφατο παρελθόν η εταιρεία δεν ασκεί τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Παλλήνη Αττικής, οι οποίες περιλαμβάνουν κτίρια εμβαδού 7.500 τ.μ. επί εκτάσεως που εκτείνεται σε μια επιφάνεια 13.900 τ.μ. και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η Alapis σκοπεύει να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την λειτουργία εργαστηρίων για έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων και την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων generics, και να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες μονάδες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα πρόθεση της Alapis είναι η συγχώνευση με απορρόφηση της Φαρμαλέξ σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Κ.Ν.2190/1920 και του Ν.2166/1993.

Η Alapis υλοποιεί με επιτυχία το επεκτατικό της πλάνο εντός και εκτός συνόρων. Υπενθυμίζεται η πρόσφατη εξαγορά 3 εταιρειών της Μ. Πάνου-Θ. Μαυρουδής Φαρμακαποθήκη, της Α. Μωύσογλου Φαρμακαποθήκη και της Revold Healthcare Products και την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά του 95% της BioChem Diagnostics έναντι συνολικού τιμήματος 43,9 εκατ. €. Επιπλέον, εκτός συνόρων η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην ίδρυση δύο νέων εταιρειών, της Veterin Pharma DOO Beograd στο Βελιγράδι και της Veterin Hungary Kft στη Βουδαπέστη.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης