Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ακόμα πιο εύκολη η χορήγηση ινσουλίνης για τους πάσχοντες από διαβήτη 1

14/10/2013 1:39:45 μμ
Μεγαλύτερη οθόνη και δυνατότητα διόρθωσης της δόσης προς τα πίσω είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας πένας της Sanofi
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η Sanofi ανακοίνωσε στο 49ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD), που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, την απόκτηση πιστοποίησης CE (ΕΚ) για την πένα JuniorSTAR®, μία νέα επαναχρησιμοποιούμενη πένα χορήγησης ινσουλίνης με διαβαθμίσεις μισής μονάδας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται με ινσουλίνη glargine, ινσουλίνη glulisine ή ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ινσουλίνη.

 

Με τη χορήγηση δόσης 1 έως 30 μονάδων ανά ένεση, η πένα JuniorSTAR® είναι μια εύχρηστη ελαφριά πένα με μεγάλη οθόνη και δυνατότητα διόρθωσης δόσης προς τα πίσω με ένα βήμα που δεν επιτρέπει τη διαρροή ινσουλίνης. Η πένα JuniorSTAR® αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από τον συνεργάτη της Sanofi, Haselmeier GmbH, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

 

Ο Pierre Chancel, Senior Vice President, Global Diabetes της Sanofi δήλωσε: "Με την πένα JuniorSTAR® στοχεύουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 παγκοσμίως, ιδιαίτερα των νεωτέρων, οι οποίοι χρειάζονται μια εύχρηστη συσκευή τύπου πένας. Πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αναγνωρισμένων ινσουλινών, που ανοίγει το δρόμο προς την εξατομικευμένη φροντίδα για την αντιμετώπιση του διαβήτη.”

Η έρευνα

Η πένα JuniorSTAR ® έχει δοκιμαστεί από άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (6 έως 18 ετών), γονείς και νοσηλευτές σε μια μη συγκριτική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 167 χρήστες συσκευών τύπου πένας ινσουλίνης από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Η έρευνα έδειξε:

 

  • Το 81% των ασθενών/γονέων και το 86% των νοσηλευτών συμφώνησαν ότι μεταφέρεται εύκολα σε καθημερινή βάση, χάρη στο χαμηλό βάρος (περίπου 34 γραμμάρια).
  • Το 98% των ασθενών/γονέων και το 94% των νοσηλευτών συμφώνησαν ότι διευκολύνει την ανάγνωση, καθώς διαθέτει μεγάλη οθόνη απεικόνισης δόσεων και ευανάγνωστους αριθμούς.
  • Επιπλέον, το 91% των ασθενών/γονέων και το 89% των νοσηλευτών συμφώνησαν στην εύχρηστη δυνατότητα περιστροφής του επιλογέα δόσης προς τα πίσω χάρη στη δυνατότητα διόρθωσης δόσης με ένα βήμα, χωρίς διαρροή ινσουλίνης.
  • Συνολικά, το 93% των συμμετεχόντων στην έρευνα συμφώνησε ότι είναι εύχρηστη.


 

 

Η πένα JuniorSTAR® είναι συμβατή με το νέο πρότυπο ISO 11608-1 2012, διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ανθεκτικότητας και ακρίβειας δοσολογίας και διατίθεται σε τρία διαφορετικά χρώματα (μπλε, κόκκινο και ασημί) για ευελιξία και διαφοροποίηση στη χρήση ινσουλίνης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στον Καναδά το 2014.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους