Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ακόμα μία έρευνα αποδεικνύει τη στροφή των πολιτών προς τις υπηρεσίες των φαρμακείων

24/11/2022 8:05:26 μμ
Σύμφωνα με το ΦΣΘ το 95% θέλουν όλα τα εμβόλια να γίνονται από φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με έρευνα του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, το 95% των πολιτών της περιοχής δηλώνει ότι επιθυμεί να προστεθούν νέες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα φαρμακεία, όπως η διενέργεια όλων των εμβολίων και η μέριμνα για τους ψυχικά νοσούντες. Την ίδια στιγμή 9 στους 10 τονίζουν ότι ο φαρμακοποιός είναι ο κατΆ εξοχήν επιστήμονας που ασχολείται με τα φάρμακα και παρέχει σωστές πληροφορίες στον ασθενή για τη λήψη τους. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ποσοστό που αγγίζει το 97%, πιστεύει ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίξει το ελληνικό φαρμακείο στην παροχή υπηρεσιών υγείας που είναι προς όφελος του πολίτη. Η έρευνα αυτή επί της ουσίας επιβεβαιώνει πλήρως τις δύο πανελλαδικές έρευνες που πραγματοποίησε η Alco για λογαριασμό του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και παρουσιάστηκαν στο 6ο Συνέδριό του.

Η έρευνα του Συλλόγου με τίτλο «Η άποψη που έχουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για τις υπηρεσίες υγείας στο χώρο του φαρμακείου» διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στις 25 Σεπτεμβρίου ο ΦΣΘ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού. Μέσα σε λίγες ώρες, 153 πολίτες επισκέφτηκαν το χώρο της εκδήλωσης και συμπλήρωσαν το ειδικό ερωτηματολόγιο που σχεδιάστηκε από τη φαρμακοποιό, μέλος του Συλλόγου Εύη Κορωνίδου. Σύμφωνα με την έρευνα:
  • Το 58% των ερωτηθέντων συμφωνεί απόλυτα με τη διαχείριση μικροτραυματισμών στο φαρμακείο, ενώ το 32% δηλώνει ότι θα επέλεγε το φαρμακείο ως πρώτο κέντρο φροντίδας για ένα τραύμα.
  • Το 56% των ερωτηθέντων συμφωνεί απόλυτα με την παροχή της υπηρεσίας διαχείρισης της φαρμακοθεραπείας και της συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή.
  • Το 57% προτιμά τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης στο φαρμακείο και εμπιστεύεται τον φαρμακοποιό του.
  • Το 80% επιθυμεί τη λειτουργία του φαρμακείου και ως κέντρου διακοπής καπνίσματος.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες προτείνουν και την ένταξη νέων παρεχόμενων υπηρεσιών στα φαρμακεία, όπως την επιστροφή διάθεσης των ΦΥΚ, τη δημιουργία ειδικού χώρου μέσα στο φαρμακείο όπου θα υπάρχει η δυνατότητα συνεδρίας και προσωπικής επικοινωνίας με τον φαρμακοποιό, την επέκταση της διενέργειας εμβολιασμών, την ενημέρωση για θέματα υγείας μέσω αποστολής SMS και email, τη μέτρηση της γλυκόζης του αίματος με ταυτόχρονη παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της αντιδιαβητικής αγωγής, τη μέριμνα για τους ψυχικά νοσούντες, τη συμβουλευτική στήριξη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και την ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών σκευασμάτων. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη, «τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν μία ξεκάθαρα θετική απάντηση ως προς την αποδοχή των υπηρεσιών υγείας στα κοινοτικά φαρμακεία από τους Θεσσαλονικείς. Επιπλέον αποδεικνύουν και την εκτίμηση που τρέφουν οι συμπολίτες μας προς το φαρμακείο της γειτονιάς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο