Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ακόμα και 1 ημέρα κλείσιμο του φαρμακείου, απαιτεί αίτημα στην περιφέρεια

6/9/2023 10:24:43 μμ
Αντιδράσεις ξεσήκωσε η υπενθύμιση του νόμου από τον ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διοίκηση του ΦΣΑ υπενθυμίζει στα μέλη του ότι κάθε φαρμακοποιός που κλείνει το φαρμακείο του έστω και για μία ημέρα οφείλει να αποστείλει σχετικό αίτημα στο Σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στην Περιφέρεια για την έκδοση σχετικής απόφασης.
Τονίζεται μάλιστα ότι αυτό ισχύει εδώ και μια 5ετία περίπου, με νόμο από το 2018, που κατήργησε ότι ένα φαρμακείο μπορούσε να κλείνει 1-3 ημέρες χωρίς να ειδοποιεί το Σύλλογο ή την Περιφέρεια.
Η υπενθύμιση ξεσήκωσε αντιδράσεις στα social media από μερίδα φαρμακοποιών που κάνουν λόγο για περιττές γραφειοκρατίες αλλά και τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης (ασθένεια, ατύχημα κτλ.) που η διαδικασία αυτή είναι δύσκολο να ακολουθηθεί.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο ενημέρωσης, ενδυνάμωσης και διασύνδεσης ασθενών και επαγγελματιών υγείας
Οι «πληγέντες» καλούνται να στείλουν σχετικά στοιχεία στον Σύλλογο






Σχετικά άρθρα

Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της
Τρία φαρμακεία στην Αττική έχασαν πάνω από 5000 ευρώ το καθένα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόσφατη απάτη
Μεγαλύτερο ρόλο στη διαχείριση του άσθματος διεκδικούν οι φαρμακοποιοί
Η αξία τους αναγνωρίζεται από διεθνείς φορείς
ΦΣΑ: Ηλεκτρονική απάτη με την εταιρεία Revolut
Οι «πληγέντες» καλούνται να στείλουν σχετικά στοιχεία στον Σύλλογο