Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

Αίτημα για κοινές δράσεις υπέρ του εμβολιασμού στην Ευρώπη

13/12/2024 7:39:43 μμ
Από την Ομάδα Συντονισμού για τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ομάδα Συντονισμού για τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό στην Ευρώπη, στην οποία συμμετέχει και η ένωση εταιρειών Vaccines Europe, χαιρετίζει την αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο εμβολιασμός μεταδοτικών παθήσεων (γρίπη, RSV, Covid-19, πνευμονιόκοκκος) είναι ένα σημαντικό μέσο για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας στην Ε.Ε. 


Δράττει ωστόσο την ευκαιρία να επισημάνει ότι απαιτούνται επιπλέον μέτρα για να καλυφθούν κενά στις ανάγκες των καρδιοπαθών και γενικά των χρόνια πασχόντων. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους αρμόδιους στην Ε.Ε. να υιοθετήσουν μια εναρμονισμένη προσέγγιση στους εμβολιασμούς κατά των αναπνευστικών παθήσεων με τη συλλογή δεδομένων, μητρώα εμβολιασθέντων πολιτών και ενίσχυση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας σε πρακτικές ανοσοποίησης. Επίσης συνιστά τη χρήση καινοτόμων εργαλείων πληροφόρησης και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση της Vaccines Europe
Οι φαρμακοποιοί ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαχείριση της καρδιαγγειακής υγείας






Σχετικά άρθρα

Αποκλειστικό: Ξετυλίγοντας τον μίτο των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
ΕΟΦ: Στα ίδια επίπεδα τα ελλειπτικά φάρμακα τον Νοέμβριο
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη