Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Αχ. Κοντοπάνος: Η ζήτηση δεν δικαιολογεί τις μεγάλες ελλείψεις αντιβιοτικών

30/6/2023 1:11:40 πμ
Μηδαμινά τα αποθέματα στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο Φ.Σ. Τριχωνίδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ελλείψεις φαρμάκων και ιδίως των παιδικών αντιβιοτικών και εισπνεόμενων επιδεινώνονται παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εξάρσεις ιώσεων αυτήν την περίοδο, αναφέρει στην εφημερίδα «Συνείδηση» ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος.

«Όταν για παράδειγμα μιλάμε για παιδιατρικά αντιβιοτικά σιρόπια η έλλειψη είναι τόσο μεγάλη που αυτήν τη στιγμή στην αγορά του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής δεν υπάρχει απολύτως κανένα σιρόπι καμίας εταιρείας και καμίας ουσίας. Εισπνεόμενα παιδικά υπάρχουν με το σταγονόμετρο», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Επισημαίνει δε ότι στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις, αλλά όταν αυτά αφορούν μεγάλους ανθρώπους υπάρχει η δυνατότητα κάποιες φορές να γίνει αλλαγή της αγωγής σε συνεννόηση με τους γιατρούς, ενώ στα παιδιά αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί.

Ο πρόεδρος εκτιμά ότι το πρόβλημα θα επιδεινωθεί κι άλλο λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης, ωστόσο θεωρεί ότι σίγουρα ο ΠΦΣ θα έρθει σε επαφή με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα. 

Το καμπανάκι του κινδύνου για το ίδιο θέμα κρούει και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ρεθύμνου, Κώστας Βαρδιάμπασης, εκφράζοντας την αγωνία του για τις πρωτοφανείς ελλείψεις ακόμα και σε γενόσημα και σε ΜΗΣΥΦΑ εν μέσω θερινής περιόδου. «H κατάσταση χειροτερεύει στην επαρχία, δεν έχουμε δει βελτίωση. Καλύπτουμε οριακά τον ντόπιο πληθυσμό και η αύξηση του πληθυσμού τους θερινούς μήνες θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα», τόνισε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας εκφράζει τις επιφυλάξεις του






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)