Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


"Αγορές" πτυχίων φαρμακοποιών

17/7/2013 9:14:11 πμ
Παραλίγο να περάσει διάταξη για τα λειτουργία φαρμακείων παρουσία "πτυχιούχου" φαρμακοποιού αντί για αδειούχου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Βήμα-βήμα επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο για να αποκτήσουν οι πολυεθνικές εταιρείες τα δικά τους φαρμακεία. Το τελευταίο βήμα είναι στο πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, επιβάλλεται να παρίσταται την ώρα λειτουργίας ο αδειούχος φαρμακοποιός. Στο πολυνομοσχέδιο όμως (στο άρθρο 95, παρ. 7), στη θέση του αδειούχου φαρμακοποιού μπήκε η διατύπωση "πτυχιούχος φαρμακοποιός" που σημαίνει ότι μπορεί μια εταιρεία να "αγοράσει" πτυχία και να λειτουργεί φαρμακείο παρουσία των πτυχιούχων φαρμακοποιών, που θα τους έχει ως υπαλλήλους.
"Ανοίγει κερκόπορτες για την εισβολή των πολυεθνικών και των ισχυρών φαρμακείων που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κώστας Δερμιτζάκης, ο οποίος ήταν εκείνος που επεσήμανε την πονηρή διάταξη.
Τελικά, η διάταξη μετά την πίεση των βουλευτών απεσύρθη.

Πηγή: www.avgi.gr 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει ευελιξία και λύνει προβλήματα προσωπικού
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα