Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγώνας δρόμου για την πρώτη υποβολή συνταγών με τον τακτικό έλεγχο

30/6/2022 12:42:09 πμ
Καθημερινά αποστέλλονται συμπληρωματικές οδηγίες και απαντώνται κρίσιμα ερωτήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μόνο λίγες ημέρες έμειναν πριν από την πρώτη υποβολή συνταγών φαρμάκων με τη νέα διαδικασία που ορίζει η εφαρμογή του τακτικού ελέγχου αυτών στον ΕΟΠΥΥ. Παρά τις διαβεβαιώσεις για σημαντικό περιορισμό των περικοπών και για απλούστευση της διαδικασίας από τον ΠΦΣ, πολλοί είναι οι φαρμακοποιοί που δηλώνουν μπερδεμένοι και αγχωμένοι από τις απανωτές οδηγίες και συστάσεις που λαμβάνουν -σχεδόν σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα- από τον ΕΟΠΥΥ και τις διοικήσεις των Συλλόγων.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε -λόγω του αυξανόμενου όγκου των τηλεφωνημάτων στα γραφεία του- να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό e-mail (erotiseis@fsth.gr), στο οποίο τα μέλη του θα αποστέλλουν όποιες ερωτήσεις, απορίες ή αιτήματα έχουν για την υποβολή και την εκτέλεση συνταγών (αλλά και για τις σφραγίδες, τις πληρωμές, τις εγγραφές νέων μελών, τις εφημερίες κ.λπ.). Παρακαλεί μάλιστα τους φαρμακοποιούς να μην απασχολούν πλέον τηλεφωνικά το προσωπικό στα γραφεία του Συλλόγου «για θέματα που μπορούν να απαντηθούν γραπτώς, άμεσα και υπεύθυνα».

Δεν θα περικόπτονται συνταγές λόγω έλλειψης σφραγίδας

Στην προσπάθεια του να καθησυχάσει τους φαρμακοποιούς, ο ΠΦΣ έστειλε νέα σχετική ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι ζήτησε από τον ΕΟΠΥΥ και πέτυχε τα εξής να μην αποτελούν λόγους περικοπής της συνταγής η απουσία αναγραφής της ΔΥΠΕ από τις σφραγίδες των ιατρών και η έλλειψη σφραγίδας και υπογραφής του ιατρού. Επίσης για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους που αδυνατούν να συλλέξουν τους φακέλους με τα συνοδευτικά έγγραφα, αυτά θα αποστέλλονται από τα φαρμακεία στις αρμόδιες ΠΕ.ΔΙ. (ταυτόχρονα με το φυσικό αρχείο των συνταγών) και οι τοπικοί σύλλογοι θα αναλαμβάνουν να τους παραλαμβάνουν από τις ΠΕ.ΔΙ. και να τους αποστέλλουν στο ΤΕΕΣ. Ακόμα, στις περιπτώσεις επανέκδοσης συνταγής χρόνιων πασχόντων, οι συνταγές θα υποβάλλονται χωρίς το φύλλο έκδοσης του ιατρού, με την υποχρέωση αναγραφής από τον φαρμακοποιό της ένδειξης «επανέκδοση συνταγής λόγω πανδημίας». Η υποχρέωση αυτή θα υφίσταται μέχρι την ενεργοποίηση από την ΗΔΙΚΑ μιας νέας σχετικής ένδειξης.

ΦΣΑ: Η υποβολή των συνταγών ξεκινά στις 5 Ιουλίου

Τις δικές του οδηγίες έχει δημοσιεύσει και ο ΦΣΑ, σχετικά με την υποβολή των συνταγών, ενώ τα κούριερ θα ξεκινήσουν τις παραλαβές από τις 5 Ιουλίου. Ο Σύλλογος επισημαίνει τα εξής: α) Η εξόφληση θα γίνεται σε δύο φάσεις: το 95% χωρίς έλεγχο άμεσα και το 5% μετά από έλεγχο σε δεύτερο χρόνο. β) Οι συνταγές πλέον χωρίζονται σε 4 πακέτα (δικαιούχοι ΕΟΠΥΥ, εμβόλια ΕΠΕ, λιμενικό σώμα – Ακτοφυλακή, Ευρωπαίοι Ασφαλισμένοι). Τα πακέτα ταξινομούνται βάσει της ημερομηνίας εκτέλεσης και πιασμένα με συνδετήρα ή λάστιχο μπαίνουν μέσα στον πλαστικό άσπρο φάκελο του ΕΟΠΥΥ, όπως και ο φάκελος των ΦΥΚ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκίνησε με Early Bird Rate έως 15/05
Τις επόμενες ημέρες θα εξοφληθούν στο ακέραιο






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου