Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγγλία: Προηγμένη υπηρεσία διακοπής καπνίσματος ξεκινά στα φαρμακεία

3/3/2022 11:35:46 μμ
Αφορά ασθενείς που συνεχίζουν τη θεραπεία μετά από νοσηλεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια προηγμένη υπηρεσία διακοπής καπνίσματος προσφέρεται στα φαρμακεία της Αγγλίας από την 1η Μαρτίου. Η υπηρεσία αφορά καπνιστές που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους σε δομή του NHS και επιθυμούν να τη συνεχίσουν εκτός νοσοκομείου, σε συνεργασία με το φαρμακείο της επιλογής τους, από όπου θα τους παρέχεται αγωγή και υποστήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί κάνουν εγγραφή σε μια σχετική πλατφόρμα, προκειμένου το NHS να παραπέμπει τους ασθενείς στα συνεργαζόμενα φαρμακεία. Καλούνται δε να λάβουν μια συγκεκριμένη εκπαίδευση, ενώ οφείλουν να έχουν και διαθέσιμο χώρο στο φαρμακείο για τις συνεδρίες, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων.

Τα δυσάρεστα νέα, σύμφωνα με το chemistanddruggist.co.uk, είναι ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (PSNC) της χώρας, το NHS ακόμα επικεντρώνεται στην Covid-19 και δεν θα παραπέμπει στα φαρμακεία τους καπνιστές, άρα οι φαρμακοποιοί οφείλουν να εξετάσουν το κατά πόσο θα έχουν κοινό για αυτήν την υπηρεσία πριν δηλώσουν συμμετοχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υπηρεσία κοστολογείται ως εξής: 30 λίρες για την πρώτη συνεδρία, 40 λίρες για την τελευταία και 10 λίρες για κάθε ενδιάμεση συνάντηση, ενώ οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν στην αρχή 1000 λίρες για την οργάνωση της υπηρεσίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο