Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγγλία: Η υποχρηματοδότηση βάζει λουκέτο σε εκατοντάδες φαρμακεία

17/10/2022 7:36:03 μμ
Για πρωτοφανή κρίση μιλούν οι εκπρόσωποι του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μπροστά σε μια πρωτοφανή κρίση βρίσκονται τα κοινοτικά φαρμακεία της Αγγλίας καθώς νέα στοιχεία του NHS αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός τους συνέχισε να μειώνεται, φθάνοντας στο χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων 7 ετών. Τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν στις 13/10/2022, δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι 308 φαρμακεία άνοιξαν το 2021/2022, 418 έκλεισαν, με αποτέλεσμα την καθαρή απώλεια 110 φαρμακείων σε ολόκληρη την Αγγλία. Σύμφωνα με τα δεδομένα υπάρχουν τώρα 11.500 ενεργά φαρμακεία - το χαμηλότερο σύνολο από το 2015/2016. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των συνταγογραφούμενων ειδών που διατέθηκαν το 2021/2022 αυξήθηκε σε 1,1 δισ., σημειώνοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με το 2020/2021.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, η Janet Morrison, διευθύνουσα σύμβουλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη μείωση των φαρμακείων στην Αγγλία είναι «πολύ ανησυχητική», με τον Andrew Lane, πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Φαρμακείων (NPA) να εκτιμά πως «αυτοί οι αριθμοί είναι απλώς οι δονήσεις του σεισμού που θα έρθει, αν δεν γίνει τίποτα για να ανατραπεί η χρόνια υποχρηματοδότηση». Η πρόσφατη έκθεση της NPA για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στην κορυφή των ιστορικών περικοπών προειδοποιεί για πολύ περισσότερα κλεισίματα, που ενδεχομένως να φτάσουν τις χιλιάδες. Απαιτείται δράση τώρα για να διατηρηθούν οι τρέχουσες υπηρεσίες και να διασφαλιστεί το δίκτυο των φαρμακείων για τις μελλοντικές γενιές, σημειώνει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης