Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγγλία: 22 φαρμακοποιοί εμβολιάζουν κατάκοιτους ασθενείς κατΆ οίκον

28/1/2021 2:01:20 μμ
Και αισθάνονται την απέραντη ευγνωμοσύνη όσων βοηθούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που έχω πάρει ποτέ από τη δουλειά μου στο φαρμακείο» λέει η Louise Lydon, φαρμακοποιός στην περιοχή South Tyneside της Αγγλίας, που αποφάσισε να «θυσιάσει» το Σαββατοκύριακό της για να εμβολιάσει ασθενείς κατά της COVID-19 στο σπίτι τους.

Η Louise είχε την ιδέα για αυτό το μοναδικό πρόγραμμα που διοργάνωσε ο δήμος, κατά το οποίο 22 φαρμακοποιοί επισκέφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 400 κατάκοιτους ασθενείς και τους φροντιστές τους και τους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί άλλα 3 σαββατοκύριακα με στόχο να επισκεφτούν 1500 σπίτια.


Σύμφωνα με όσα είπε στο chemistanddruggist.co.uk η Louise Lydon, η πρόταση για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον έγινε από την ίδια σε συνεδρίαση της τοπικής επιτροπής για την COVID-19, στην οποία συμμετέχουν γιατροί, εκπρόσωποι του δικτύου ΠΦΥ (PCN) κ.ά. Εντός δύο εβδομάδων, η υπηρεσία υλοποιήθηκε.


«Δεν είναι πρόβλημα για εμάς να δουλέψουμε παραπάνω για να εμβολιαστούν αυτοί οι ασθενείς. Θέλουμε πραγματικά να δούμε τους πιο ευάλωτους, αυτούς που διαχειριζόμαστε καθημερινά στο φαρμακείο, να εμβολιάζονται. Είναι βιώσιμο, είναι μόνο τέσσερα Σαββατοκύριακα», υποστηρίζει η Louise Lydon.


Ο φαρμακοποιός Sami Hanna, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είπε:

«Ήταν πολύ συγκινητική η ευγνωμοσύνη και η ελπίδα που έβλεπες στα μάτια τους. Ήταν πολύ χαρούμενοι και ένιωσα πραγματικά προνομιούχος που συμμετείχα. Ο κόσμος το θέλει αυτό το εμβόλιο και θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ήταν μια πολύ έντονη συναισθηματικά μέρα και ένα σημαντικό επίτευγμα, καλά οργανωμένο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου