Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Δύο Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο
Ο συνδυασμός σπουδών και πρωταθλητισμού δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πρόκρισή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου
Eli Lilly: Το παγκόσμιο μήνυμα που στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
"Δεν είμαστε υγιείς, αλλά μπορούμε να γίνουμε"

Αγγλία: 22 φαρμακοποιοί εμβολιάζουν κατάκοιτους ασθενείς κατΆ οίκον

28/1/2021 2:01:20 μμ
Και αισθάνονται την απέραντη ευγνωμοσύνη όσων βοηθούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που έχω πάρει ποτέ από τη δουλειά μου στο φαρμακείο» λέει η Louise Lydon, φαρμακοποιός στην περιοχή South Tyneside της Αγγλίας, που αποφάσισε να «θυσιάσει» το Σαββατοκύριακό της για να εμβολιάσει ασθενείς κατά της COVID-19 στο σπίτι τους.

Η Louise είχε την ιδέα για αυτό το μοναδικό πρόγραμμα που διοργάνωσε ο δήμος, κατά το οποίο 22 φαρμακοποιοί επισκέφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 400 κατάκοιτους ασθενείς και τους φροντιστές τους και τους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί άλλα 3 σαββατοκύριακα με στόχο να επισκεφτούν 1500 σπίτια.


Σύμφωνα με όσα είπε στο chemistanddruggist.co.uk η Louise Lydon, η πρόταση για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον έγινε από την ίδια σε συνεδρίαση της τοπικής επιτροπής για την COVID-19, στην οποία συμμετέχουν γιατροί, εκπρόσωποι του δικτύου ΠΦΥ (PCN) κ.ά. Εντός δύο εβδομάδων, η υπηρεσία υλοποιήθηκε.


«Δεν είναι πρόβλημα για εμάς να δουλέψουμε παραπάνω για να εμβολιαστούν αυτοί οι ασθενείς. Θέλουμε πραγματικά να δούμε τους πιο ευάλωτους, αυτούς που διαχειριζόμαστε καθημερινά στο φαρμακείο, να εμβολιάζονται. Είναι βιώσιμο, είναι μόνο τέσσερα Σαββατοκύριακα», υποστηρίζει η Louise Lydon.


Ο φαρμακοποιός Sami Hanna, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είπε:

«Ήταν πολύ συγκινητική η ευγνωμοσύνη και η ελπίδα που έβλεπες στα μάτια τους. Ήταν πολύ χαρούμενοι και ένιωσα πραγματικά προνομιούχος που συμμετείχα. Ο κόσμος το θέλει αυτό το εμβόλιο και θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ήταν μια πολύ έντονη συναισθηματικά μέρα και ένα σημαντικό επίτευγμα, καλά οργανωμένο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Κατείχαν το 22,4% της αγοράς των καλλυντικών το 2020
Έρχονται δεύτερα μετά την ευρεία διανομή και τα monobrands, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη
Ν. Φουτούλης: 1η Αυγούστου ανοίγει το φαρμακείο στο Καστελόριζο
Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου
ΦΣΑ: Καλεί όλα τα μέλη του  να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο διαδικτυακά