Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγανακτισμένοι πολίτες αναζητούν αντιγριπικά εμβόλια

12/11/2020 2:50:45 μμ
Ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. καλεί το υπουργείο Υγείας να ενημερώσει το κοινό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανησυχία και την αγανάκτηση των πολιτών που αναζητούν αντιγριπικά εμβόλια και δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τον ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., σημαντική ποσότητα αντιγριπικών εμβολίων αναμένεται ακόμα από τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, καθώς δεν έχει παραληφθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες – κατόχους άδειας κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του στο υπουργείο Υγείας, υπάρχει εκτόξευση της ζήτησης και αυξημένο ενδιαφέρον του γενικού πληθυσμού για την εμβολιαστική του κάλυψη, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού αλλά και της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ για τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού.
Ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., ως βασικός προμηθευτής φαρμακευτικών προϊόντων σε 1600 φαρμακεία σε σημαντικές γεωγραφικές περιοχές της χώρας, καθημερινά γίνεται αποδέκτης της αγωνίας των φαρμακοποιών.

Καλεί δε το υπουργείο Υγείας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την εξασφάλιση των επιπλέον ποσοτήτων αντιγριπικών εμβολίων αλλά και να αναλάβει την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη σταδιακή προμήθεια των εμβολίων, το χρονικό ορίζοντα για τη διάθεση αυτών στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία, ώστε να καθησυχαστούν οι πολίτες και δη οι ευπαθείς ομάδες που θα χρειαστεί να εμβολιαστούν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ δηλώνει ότι από την πλευρά του θα συμβάλλει στο βαθμό που του αναλογεί για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών του πληθυσμού και την αναλογική κατανομή των εμβολίων στις περιοχές ευθύνης του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά