Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγανακτισμένοι οι χιλιάδες ασφαλσμένοι του ΤΣΑΥ για το θέμα των μονοσυνταξιούχων

29/1/2020 3:29:53 μμ
Ένα χρόνιο ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί ακόμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αγανάκτηση χιλιάδων ασφαλισμένων του πρώην ΤΣΑΥ προκαλεί το χρόνιο ζήτημα των μονοσυνταξιούχων που δεν έχει ακόμη επιλυθεί από το υπουργείο Εργασίας.

Τέσσερις υγειονομικοί φορείς (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) απέστειλαν σχετική επιστολή στον υπουργό Ι. Βρούτση, ζητώντας να βάλει ένα τέλος στη διαιώνιση του προβλήματος και να το διευθετήσει άμεσα με μια διευκρινιστική εγκύκλιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κλάδος Μονοσυνταξιούχων είχε συσταθεί στο πρώην ΤΣΑΥ με σκοπό τη χορήγηση προσαύξησης της κύριας σύνταξης στους ασφαλισμένους του ταμείου. Ο ασφαλισμένος κατέβαλε μηνιαία εισφορά ύψους 50% της εκάστοτε ισχύουσας μηνιαίας εισφοράς της κύριας σύνταξης, προκειμένου η κύρια σύνταξη που θα ελάμβανε να ήταν αυξημένη κατά 50%. Όμως, με το Ν.4387/2016 η κατηγορία των μονοσυνταξιούχων καταργήθηκε και έκτοτε επικρατεί σύγχυση, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι που πλήρωναν επί χρόνια διπλάσιες εισφορές έμειναν «ξεκρέμαστοι».

Οι τέσσερις υγειονομικοί φορείς ζητούν τώρα από τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί η δυνατότητα στους μονοσυνταξιούχους να συμψηφίσουν τις καταβληθείσες εισφορές των προηγούμενων ετών με τις νέες ασφαλιστικές κλάσεις, ενώ όπως σημειώνουν το νέο ασφαλιστικό θα πρέπει να αποκαταστήσει τις αδικίες του παρελθόντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Προς την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας-Κομοτηνής και στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «'Αγιοι Θεόδωροι»






Σχετικά άρθρα

f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Iowa: Φαρμακεία αξιοποιούνται για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα
Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
ΠΦΣ: Ηλεκτρονικές οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο «Προλαμβάνω»
Νέο πεδίο στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ