Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Αγανακτισμένοι οι χιλιάδες ασφαλσμένοι του ΤΣΑΥ για το θέμα των μονοσυνταξιούχων

29/1/2020 3:29:53 μμ
Ένα χρόνιο ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί ακόμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αγανάκτηση χιλιάδων ασφαλισμένων του πρώην ΤΣΑΥ προκαλεί το χρόνιο ζήτημα των μονοσυνταξιούχων που δεν έχει ακόμη επιλυθεί από το υπουργείο Εργασίας.

Τέσσερις υγειονομικοί φορείς (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) απέστειλαν σχετική επιστολή στον υπουργό Ι. Βρούτση, ζητώντας να βάλει ένα τέλος στη διαιώνιση του προβλήματος και να το διευθετήσει άμεσα με μια διευκρινιστική εγκύκλιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κλάδος Μονοσυνταξιούχων είχε συσταθεί στο πρώην ΤΣΑΥ με σκοπό τη χορήγηση προσαύξησης της κύριας σύνταξης στους ασφαλισμένους του ταμείου. Ο ασφαλισμένος κατέβαλε μηνιαία εισφορά ύψους 50% της εκάστοτε ισχύουσας μηνιαίας εισφοράς της κύριας σύνταξης, προκειμένου η κύρια σύνταξη που θα ελάμβανε να ήταν αυξημένη κατά 50%. Όμως, με το Ν.4387/2016 η κατηγορία των μονοσυνταξιούχων καταργήθηκε και έκτοτε επικρατεί σύγχυση, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι που πλήρωναν επί χρόνια διπλάσιες εισφορές έμειναν «ξεκρέμαστοι».

Οι τέσσερις υγειονομικοί φορείς ζητούν τώρα από τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί η δυνατότητα στους μονοσυνταξιούχους να συμψηφίσουν τις καταβληθείσες εισφορές των προηγούμενων ετών με τις νέες ασφαλιστικές κλάσεις, ενώ όπως σημειώνουν το νέο ασφαλιστικό θα πρέπει να αποκαταστήσει τις αδικίες του παρελθόντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι εργαζόμενοι ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας






Σχετικά άρθρα

Τμήματα Φαρμακευτικής διδάσκουν τέχνες στους μελλοντικούς φαρμακοποιούς
Στόχος η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
Πρακτικός οδηγός για τους εμβολιασμούς στο φαρμακείο
Από επιστημονική ομάδα φαρμακοποιών και ιατρών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για την υγεία των ούλων και τη σημασία της στοματικής υγιεινής
Ενημέρωση για την πρόληψη των περιοδοντικών παθήσεων και τον ρόλο του φαρμακοποιού στη στοματική υγεία
Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα