Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

'Αδικη και ανυπόστατη η επίθεση της κυβέρνησης στους φαρμακοποιούς

26/3/2021 1:36:20 μμ
Σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΘ σημειώνει: «Μην πυροβολείτε τους φαρμακοποιούς»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


'Αδικες χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι φαρμακοποιοί, με αφορμή τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις της πολιτείας για τη διάθεση rapid tests από τα φαρμακεία και τις προσβλητικές δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακη Σκέρτσου. Ο κλάδος, που επί χρόνια στέκεται στο πλευρό των πολιτών παρέχοντας ακούραστα τις υπηρεσίες του με όποιο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, βρέθηκε στο στόχαστρο άδικων κατηγοριών από ανθρώπους που προφανώς αγνοούν την πραγματικότητα. Όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ: 

«Οι φαρμακοποιοί, παρά το πλήγμα που έχουν δεχτεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν εν μέσω πανδημίας, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με καλή διάθεση και υπομονή σε όλους, κυρίως στους ηλικιωμένους που αποτελούν τη βασική ομάδα συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν όσοι εκτοξεύουν λάσπη είναι ότι οι φαρμακοποιοί επιτελούν το λειτούργημά τους χωρίς να αμείβονται για μια σειρά υπηρεσιών που προσφέρουν (μεταξύ άλλων δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό, αντιτετανικό εμβόλιο, δωρεάν χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους και παροχή πρώτων βοηθειών, γεγονός που αυτομάτως καθιστά το φαρμακείο μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης). Επιπλέον δίνουν συμβουλές για τη σωστή λήψη των αναγκαίων φαρμάκων για τη θεραπεία των συμπολιτών τους, για τυχόν παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα που λαμβάνουν και ελέγχουν την τακτική λήψη τους που είναι απαραίτητη για μια ολοκληρωμένη θεραπεία».

Σύμφωνα με τον ΦΣΘ, «οι φαρμακοποιοί χορηγούν φάρμακα τα οποία πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους, ενώ η εξόφληση από το κράτος γίνεται ύστερα από μήνες. Εξυπηρετούν τους πολίτες διαθέτοντάς τους φάρμακα μέχρι να μπορέσουν να γράψουν τη συνταγή ή να καταφέρουν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους, ενώ δίνουν καθημερινά αγώνα για να βρουν ένα ελλειπτικό φάρμακο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη θεραπεία του ο ασθενής. Όλα αυτά γίνονται έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των ασθενών με τους οποίους έχουμε χτίσει σχέση εμπιστοσύνης Οι φαρμακοποιοί αποδεικνύουν καθημερινά ότι βρίσκονται δίπλα στον ασθενή και τον Έλληνα πολίτη. Είναι πολύ άδικο να κατηγορείται ο κλάδος», καταλήγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Διαβεβαίωση του Κ. Χατζηδάκη στη συνάντηση των προεδρείων των υγειονομικών συλλόγων


Σχετικά άρθρα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
ΠΦΣ: Καμία αλλαγή στη λειτουργία των φαρμακείων την Κυριακή
Διαβεβαίωση του Κ. Χατζηδάκη στη συνάντηση των προεδρείων των υγειονομικών συλλόγων
Γαλλία & COVID-19: Εμβολιάζουν και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές φαρμακευτικής
Η χώρα έχει φτάσει το στόχο των 10 εκατ. εμβολιασμένων
Φαρμακεία: Επιπλέον 900 χιλιάδες πολίτες για self tests προστίθενται αυτήν την εβδομάδα
Ανοικτό και το ενδεχόμενο εμβολιασμού από τους φαρμακοποιούς με το εμβόλιο της J&J