Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις πληρωμές των φαρμακοποιών από το ΤΥΠΕΤ

4/11/2025 3:04:23 μμ
Σήμερα αποζημιώνονται οι συνταγές Ιουνίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για πρώτη φορά οι φαρμακοποιοί της Αττικής υπέστησαν καθυστέρηση πληρωμών από το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ).

 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Φ.Σ. Αττικής Γιάννη Δαγρέ, οι φαρμακοποιοί πληρώνονται σήμερα για τις συνταγές του Ιουνίου, τη στιγμή που η σχετική σύμβαση ορίζει την πληρωμή 60 ημερολογιακές ημέρες μετά την παραλαβή των συνταγών από το Ταμείο. «Ήδη λοιπόν είμαστε σε μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση να πληρωθεί το ΤΥΠΕΤ για τον Ιούνιο, παρόλο που σήμερα τελικά θα πληρωθεί», σχολιάζει ο Γ. Δαγρές, επισημαίνοντας ότι το ΔΣ του ΦΣΑ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση ούτε για την καθυστέρηση ούτε για τις αιτίες της.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΥΠΕΤ είναι παραδοσιακά από τα πιο τυπικά στις ημερομηνίες πληρωμών του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς αποφασίστηκε το περιεχόμενό του αναρωτιούνται
Έως τις 26/05 οι δηλώσεις υποψηφίων και συνδυασμών






Σχετικά άρθρα

Care for Carers: Διήμερη βιωματική δράση για φαρμακοποιούς
Μια νέα εμπειρία φροντίδας, ενδυνάμωσης και επανασύνδεσης
Απ. Βαλτάς: Παρελθόν ο έλεγχος των φαρμακείων μας από τα funds
Δηλώσεις εκπροσώπων του κλάδου για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό
PGEU: Νέα ιστοσελίδα για τις φαρμακευτικές υπηρεσίες
Παρουσιάζονται σε διαδραστικό χάρτη της Ευρώπης