Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΑΔΕΔΥ Χίου: έκκληση στους φαρμακοποιούς για συνέχιση της πίστωσης στον ΟΠΑΔ

20/1/2009
«Κοινός ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Να επανεξετάσουν τη θέση τους σε ότι αφορά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, καλούν τους φαρμακοποιούς της Χίου οι δημόσιοι υπάλληλοι του νησιού. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου συνεχίζει ακόμη τη διακοπή της πίστωσης προς τον ΟΠΑΔ, αφού δεν έχει αποπληρωθεί μέχρι στιγμής ικανοποιητικό ποσοστό των οφειλών του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι ο αγώνας φαρμακοποιών, γιατρών και ασφαλισμένων δημοσίου πρέπει να είναι ενιαίος, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι στη σύσκεψη που διοργάνωσε το προπερασμένο Σάββατο δεν παρέστη εκπρόσωπος του φαρμακευτικού συλλόγου Χίου.

Στη σχετική ανακοίνωση το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σημειώνει τα ακόλουθα:

 

«Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει, εξ’ αιτίας της διακοπής παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του δημοσίου, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ., αφού αρνείται να καταβάλει τα χρέη προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, είχε καλέσει σε σύσκεψη στις 9/1/2009 τους εκπροσώπους τους.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ εκφράζει τη δυσαρέσκεια της όχι μόνο για τη μη συμμετοχή εκπροσώπου του φαρμακευτικού συλλόγου Χίου στην ανωτέρω σύσκεψη, αλλά και στο ότι είναι από τους ελάχιστους φαρμακευτικούς συλλόγους στην Ελλάδα που αποφάσισε να μην συνεχίσει να χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει, στους ασφαλισμένους του δημοσίου.

Θεωρούμε ότι το δίκαιο του αγώνα για την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς μπορεί να λυθεί με τον κοινό αγώνα φαρμακοποιών, γιατρών και ασφαλισμένων του δημοσίου ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Καλούμε τους φαρμακοποιούς να επανεξετάσουν τη θέση τους και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τώρα το αναφαίρετο δικαίωμά μας να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού καταβάλουμε τακτικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα χάλια των ασφαλιστικών μας ταμείων και της κατάστασης στον ΟΠΑΔ. Επίσης απαιτούμε την επιστροφή των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκαν στα ομόλογα και στον χρηματιστηριακό τζόγο».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης