Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του η εκτέλεση 60 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ ανά μήνα στα ιδιωτικά φαρμακεία

25/2/2026 6:51:23 μμ
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο υπουργός Υγείας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα τρία μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν τα ΦΥΚ και να δοθεί ένα τέλος στις περίφημες «ουρές της ντροπής».

 

Όπως ανέφερε, «πρώτον, πήραμε πιο πολλούς φαρμακοποιούς στον ΕΟΠΥΥ, δεύτερον θέσαμε σε εφαρμογή την υπηρεσία διανομής ΦΥΚ κατΆ οίκον –πλέον είναι εγγεγραμμένοι 36.000 ασθενείς που λαμβάνουν τα φάρμακά τους στο σπίτι τους– και τρίτον, από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, άνοιξε η πλατφόρμα για την αποστολή ΦΥΚ στα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς».

 

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι οι 60.000 συνταγές ανά μήνα στα ιδιωτικά φαρμακεία, ώστε σε συνδυασμό με τις 30.000 κατΆ οίκον, να φτάσουν τις 90.000 συνταγές εκτός φαρμακείων ΕΟΠΥΥ. «Το σύνολο όσων παίρνουν ΦΥΚ είναι 140.000, άρα, αυτομάτως θα λυθεί η πίεση», σχολίασε ο ίδιος.

 

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία, για το οποίο έχουν αποσταλεί sms σε 1.758.000 άτομα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα δώρα και οι διαφημίσεις συσχετίστηκαν με ακατάλληλες συνταγογραφήσεις
Με τη συνεργασία γιατρών, φαρμακοποιών και διαιτολόγων






Σχετικά άρθρα

Ειρ. Αγαπηδάκη: Πράσινο φως για τα φάρμακα της παχυσαρκίας
Για τους ήδη ενταγμένους στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Στάση εργασίας στον ΕΟΦ
Οι εργαζόμενοι ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
Ειρ. Αγαπηδάκη: Ξεκινά εκ νέου το «Προλαμβάνω»
Με τις εξετάσεις μαστογραφίας και υπερηχογραφήματος μαστών