Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αδ. Γεωργιάδης: Μηχανήματα τηλεϊατρικής θα εγκατασταθούν σε φαρμακεία απομακρυσμένων περιοχών

8/11/2024 12:17:39 πμ
Για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας μίλησε για το νέο δίκτυο τηλεϊατρικής που θα αξιοποιήσει τα φαρμακεία σε κάθε απομακρυσμένο σημείο της χώρας, με στόχο να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με πρωτοπόρο τρόπο. 


Όπως είπε ο υπουργός: «Η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και έχουμε καταπληκτικά μηχανήματα, πολύ πιο εύκολα στη χρήση και πιο απλά από τα παλαιότερα. Αντί να φτιάχνουμε κέντρα υγείας και πολυδύναμα ιατρεία σε όλη την Ελλάδα που δεν μπορούμε, μπορούμε να συνεργαστούμε με το δίκτυο των φαρμακείων, να εγκαταστήσουμε τέτοια μηχανήματα σε απομακρυσμένα φαρμακεία και να παρέχουμε υπηρεσίες μέσω της τηλεϊατρικής στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας πολύ αξιόπιστα». 


Προκειμένου δε να αποφύγει διαμαρτυρίες από τον ιατρικό κλάδο συμπλήρωσε: «Δεν καταργούμε το γιατρό. Ο γιατρός πάντα έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Μην παρεξηγηθώ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φαρμακοποιοί λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση για να γίνουν «σύμβουλοι δερματολογικής φροντίδας»
Πρέπει να περιέχουν 16 είδη






Σχετικά άρθρα

Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Ύφεση στην παραγωγή ινσουλινών λόγω των GLP-1
Μεγάλοι παίκτες διακόπτουν την κυκλοφορία τους
Αύξηση της παραπληροφόρησης για την ασφάλεια των καλλυντικών
Προειδοποιήσεις από τις ενώσεις Cosmetics Europe & IFRA
Αδ. Γεωργιάδης: Η πενικιλίνη παράγεται στην Ελλάδα, άρα υπάρχει
Απάντηση του υπουργού σε δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις