Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Αδ. Γεωργιάδης: Αυτή είναι η αλήθεια για το φάρμακο κωδεΐνης

20/5/2024 1:32:24 πμ
«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απαντήσεις στις διαμαρτυρίες για την απένταξη των σημαντικών φαρμάκων με κωδεΐνη από τη θετική λίστα έδωσε ο υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον REAL FM. Εξήγησε ότι η παραγωγή του φαρμάκου είχε σταματήσει εδώ και δύο χρόνια από την Boehringer Ingelheim, ενώ η Lavipharm, που το αγόρασε πρόσφατα, είχε θέσει όρο να μπει αυτό στην αρνητική λίστα, γιατί διαφορετικά η παραγωγή του είναι επιζήμια.


«Η ερώτηση είναι τι είναι καλύτερο; Ο ασθενής να το βρίσκει και τελικά να το πληρώνει από την τσέπη του, ή να λέμε ότι το έχουμε στη θετική λίστα και τελικά να μην το βρίσκει κανένας; Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει. Αυτό έκανε η συγκεκριμένη απόφασή μου», επισήμανε ο υπουργός. 


Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι όπως υποστηρίζουν φαρμακοποιοί που αντέδρασαν, η απόφαση επιβαρύνει τους ασθενείς αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα αναγκάσει γιατρούς να συνταγογραφήσουν άλλα πολύ ακριβότερα φάρμακα. Αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ηρακλείου, Αρ. Σκουντάκης στον REAL FM και πρόσθεσε ότι η ίδια απόφαση ισχύει και για άλλα φάρμακα και μάλιστα για ορισμένα που χορηγούνται στην εγκυμοσύνη και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εντείνοντας το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Με τη διακίνηση έως και 67 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ μηνιαίως






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit