Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Abbott: Περικοπές προσωπικού στις εγκαταστάσεις παραγωγής τεστ Covid-19

30/5/2023 2:09:07 πμ
Ως συνέπεια της λήξης του "συναγερμού" και της πτώσης των πωλήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε περικοπές περίπου 200 υπαλλήλων προχωρά η Abbott, στις εγκαταστάσεις της στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε εργοστάσια παραγωγής διαγνωστικών προϊόντων λόγω της πανδημίας Covid-19. Καθώς η εταιρεία μειώνει τις προβλέψεις της για τα έσοδα από τα σχετιζόμενα με την πανδημία προϊόντα, περιορίζει (για 2η φορά μέσα στη χρονιά) και το σχετικό ανθρώπινο δυναμικό της, σύμφωνα με άρθρο στο Fierce Medtech. 

Είναι ενδεικτικό ότι τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων άγγιξαν τα 730 εκατ. δολάρια που απέχουν πολύ από τα 3,3 δισ. δολάρια που είχαν σημειωθεί το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Οι προβλέψεις της εταιρείας για ολόκληρο το 2023 δεν ξεπερνούν το 1,5 δισ. (από 2 δισ. που υπολόγιζε στις αρχές του χρόνου), τη στιγμή που το 2022 τα τεστ Covid-19 έφεραν έσοδα ύψους 7,7 δισ. δολάρια.

«Από την αρχή της πανδημίας, η Abbott επένδυσε και αύξησε την παραγωγή της σε πολλές εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ προκειμένου να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών της χώρας σε τεστ Covid-19. Τώρα που η εξάπλωση του ιού θυμίζει τις ενδημικές αναπνευστικές λοιμώξεις, προσαρμόζουμε το προσωπικό μας στην κατάσταση της αγοράς. Εκτιμούμε τη συμβολή όλων των υπαλλήλων μας την περίοδο που η χώρα είχε μεγάλη ανάγκη για τεστ, γιΆ αυτό τους προσφέρουμε υπηρεσίες που σχετίζονται με την απόλυση και θα τους έχουμε υπόψη μας σε περίπτωση ανοιχτών θέσεων στο μέλλον», δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν