Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Abbott: Περικοπές προσωπικού στις εγκαταστάσεις παραγωγής τεστ Covid-19

30/5/2023 2:09:07 πμ
Ως συνέπεια της λήξης του "συναγερμού" και της πτώσης των πωλήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε περικοπές περίπου 200 υπαλλήλων προχωρά η Abbott, στις εγκαταστάσεις της στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε εργοστάσια παραγωγής διαγνωστικών προϊόντων λόγω της πανδημίας Covid-19. Καθώς η εταιρεία μειώνει τις προβλέψεις της για τα έσοδα από τα σχετιζόμενα με την πανδημία προϊόντα, περιορίζει (για 2η φορά μέσα στη χρονιά) και το σχετικό ανθρώπινο δυναμικό της, σύμφωνα με άρθρο στο Fierce Medtech. 

Είναι ενδεικτικό ότι τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων άγγιξαν τα 730 εκατ. δολάρια που απέχουν πολύ από τα 3,3 δισ. δολάρια που είχαν σημειωθεί το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Οι προβλέψεις της εταιρείας για ολόκληρο το 2023 δεν ξεπερνούν το 1,5 δισ. (από 2 δισ. που υπολόγιζε στις αρχές του χρόνου), τη στιγμή που το 2022 τα τεστ Covid-19 έφεραν έσοδα ύψους 7,7 δισ. δολάρια.

«Από την αρχή της πανδημίας, η Abbott επένδυσε και αύξησε την παραγωγή της σε πολλές εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ προκειμένου να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών της χώρας σε τεστ Covid-19. Τώρα που η εξάπλωση του ιού θυμίζει τις ενδημικές αναπνευστικές λοιμώξεις, προσαρμόζουμε το προσωπικό μας στην κατάσταση της αγοράς. Εκτιμούμε τη συμβολή όλων των υπαλλήλων μας την περίοδο που η χώρα είχε μεγάλη ανάγκη για τεστ, γιΆ αυτό τους προσφέρουμε υπηρεσίες που σχετίζονται με την απόλυση και θα τους έχουμε υπόψη μας σε περίπτωση ανοιχτών θέσεων στο μέλλον», δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ & την Περιφέρεια Αττικής
Σύμφωνα με έκθεση της Global Data


Σχετικά άρθρα

Τους πρωτεργάτες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βράβευσε η ΠΕΦ
Με αφορμή την εορταστική εκδήλωση για τα 90 της χρόνια
Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Στα 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα
Η κλαδική μελέτη ΣΕΙΒ αναδεικνύει την προσφορά του κλάδου στην υγεία και στην οικονομία
Ίδρυμα Novo Nordisk: Επενδύει 127 εκατ. ευρω σε νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης
Θα επικεντρώνεται σε νέες κυτταρικές θεραπείες
Η Allergan Aesthetics, εταιρεία της AbbVie, ηγείται μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας
Με επίκεντρο την «Αισθητική και το Ήθος»