Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Α. Κουτσούκης: Αναγκαία η επιδοτούμενη πρόσληψη φαρμακοποιού σε περίπτωση γέννας ή ασθένειας

18/10/2022 5:22:35 μμ
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με πολιτικούς για το θέμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας Θ. Κουτσούκης προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η πρότασή του για επιδοτούμενη πρόσληψη φαρμακοποιού σε περίπτωση γέννας ή σε αδυναμία του φαρμακοποιού για λόγους υγείας. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους φαρμακοποιούς, ιδίως τις γυναίκες, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της μητρότητας αν διατηρούν φαρμακείο.

Όπως ανέφερε ο Θ. Κουτσούκης μιλώντας στο f.daily, ο Σύλλογος έχει ήδη αναθέσει σε τρία δικηγορικά γραφεία να διερευνήσουν τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε περιπτώσεις γέννας ή ασθένειας του φαρμακοποιού, ώστε αφενός να υιοθετηθούν οι καλές πρακτικές και στην Ελλάδα αλλά κυρίως να μπορέσει ο Σύλλογος να αναπτύξει μια σειρά από επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επαφές με την κυβέρνηση προκειμένου αυτή να ανταποκριθεί θετικά.

«Αρχικά το σκεπτικό μας ήταν ότι τα φαρμακεία σύμφωνα με το τρέχον νομοθετικό πλαίσιο είναι αναγνωρισμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επομένως από τη στιγμή που πρέπει να διασφαλιστεί η αδιάληπτη λειτουργία τους, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν κεντρικά θέματα που δημιουργούν εμπόδια σε αυτήν. Πέρα από αυτό όμως οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε ένα μεγάλο ποσοστό του κλάδου μας που είναι γυναίκες και οι οποίες σε περίπτωση εγκυμοσύνης αδυνατούν να παραμείνουν στο σπίτι έστω και λίγες ημέρες και ακόμη περισσότερο μετά τη γέννα τους που η παραμονή με το νεογνό είναι αυτονόητη για άλλες εργαζόμενες». Τέλος, όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο Θ. Κουτσούκης ήδη υπάρχει μέριμνα προκειμένου να συνταχθούν και άλλα μέτρα που θα μπορέσουν να διευκολύνουν όσες γυναίκες φαρμακοποιούς επιθυμούν να κάνουν οικογένεια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου