Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Α. Καρόκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική για τα RWD στην υγεία»

22/10/2023 10:38:41 μμ
Ο External Affairs Director της MSD Ελλάδος μίλησε στο Health IT Conference
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η παραγωγή δεδομένων πραγματικού χρόνου (RWD) έχει φέρει επανάσταση στον τομέα της υγείας προς όφελος των ασθενών, της κοινωνίας και της οικονομίας, τόνισε ο External Affairs Director της MSD Ελλάδος, Αντώνης Καρόκης, μιλώντας στο ετήσιο Health IT Conference με θέμα: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην εποχή του EHDS», που πραγματοποιήθηκε από την Boussias Events.


Παραδείγματα είναι τα μητρώα ασθενών για την κλινική πρακτική και την εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών στη Σουηδία αλλά και η καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης για τον ιό HPV στη Δανία, με τον Α. Καρόκη να επισημαίνει ότι τα RWD συμβάλλουν στην επικαιροποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης των φαρμάκων και τον σχεδιασμό κλινικών δοκιμών και χρησιμοποιούνται ήδη από τον EMA για την υποστήριξη ρυθμιστικών αποφάσεων και τα συστήματα ΗΤΑ.


Πρότασή του είναι «η Ελλάδα χρειάζεται να θέσει άμεσα μία Εθνική Στρατηγική για την καινοτομία και την αξιοποίηση των Δεδομένων Πραγματικού Χρόνου (RWD) στην υγεία, καθώς έχει όλες τις προοπτικές να λειτουργήσει ως Κέντρο Αριστείας». Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να αναλύει τις ανάγκες, να προσελκύει επενδύσεις, να αξιολογεί τις αποφάσεις που λαμβάνει, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή