Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους

12/5/2021 5:21:50 μμ
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθημερινές είναι πλέον οι πιέσεις από το Δ.Σ. του ΠΦΣ προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τη διάθεση των self tests από τα φαρμακεία προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους. Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον σε αυτόν τον τεράστιο όγκο και την πίεση που ασκεί η καθημερινή διάθεση εκατομμυρίων τεστ ανά την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, μιλώντας στο f.daily. 

Υπογράμμισε δε ότι την παρούσα στιγμή η κυβέρνηση εμφανίστηκε ασυνεπής, καθώς δεν εξασφάλισε επαρκείς ποσότητες self tests -όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί- ώστε τα φαρμακεία να δίνουν ανά ΑΜΚΑ τέσσερα τεστ και έτσι να καλύπτονται δύο εβδομάδες ανά επίσκεψη στο φαρμακείο. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος, αυτοί οι προβληματισμοί έχουν τεθεί στην κυβέρνηση, αλλά η απάντηση που έχει δοθεί είναι ότι προς το παρόν η παράδοση των τεστ μπορεί να καλύψει μόνο την παροχή δύο τεστ ανά εβδομάδα στους δικαιούχους και όχι τέσσερα.

Πάντως από την πλευρά του ο ΠΦΣ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι τα φαρμακεία δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν με αυτές τις συνθήκες την εθελοντική προσπάθεια για την ανίχνευση της COVID-19 στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο όγκος των τεστ που χορηγούνται έχει τριπλασιαστεί, καθώς επέστρεψαν στο σχολείο οι μαθητές όλων των βαθμίδων και στην εργασία του ένας μεγάλος όγκος εργαζομένων που βρισκόταν σε καθεστώς αναστολής.

Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών: Απαιτείται εξορθολογισμός της κατάστασης

Εν τω μεταξύ η παράταξη Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών κατέθεσε πρόταση με στόχο τον «εξορθολογισμό της κατάστασης», όπως αναφέρει, καθώς πέρα από την «ψυχολογική εξάντληση και τη βιολογική εξόντωση», τα φαρμακεία και οι φαρμακαποθήκες υφίστανται και «τρομερό κόστος στη διαχείριση της όλης διαδικασίας». Συγκεκριμένα, προτείνει:
  • Οι δικαιούχοι να παίρνουν με μία επίσκεψη στο φαρμακείο και με μία καταχώρηση του ΑΜΚΑ τους όσα self tests δικαιούνται σε μηνιαία βάση. · Να υπάρξει διατίμηση των self tests προς πώληση.
  • Τα self tests να διατίθενται αποκλειστικά από τα φυσικά φαρμακεία. 
  • Να αναζητηθούν ευθύνες για τα περιστατικά αισχροκέρδειας στους εισαγωγείς. 
Παράλληλα η παράταξη εκφράζει το φόβο ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και μετά το τέλος Μαΐου, προθεσμία που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του ΠΦΣ και της κυβέρνησης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου