Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

9ο Συνέδριο Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου & Κρήτης

8/9/2022 4:44:27 πμ
Με θέμα: «Το Φαρμακείο στην Υγεία, Ομορφιά και Ευεξία στη Meta Pharma Εποχή»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 9ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου & Κρήτης (ΣΥΦΑΚ), σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), είναι γεγονός. 
Μετά από οκτώ συνεχή συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, το Συνέδριο που έχει γίνει πλέον θεσμός θα διεξαχθεί διά ζώσης στο ξενοδοχείο Atlantis, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και συμπίπτει φέτος με τα 40 χρόνια λειτουργίας του Συνεταιρισμού (1982-2022). Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, ενώ η θεματολογία των ομιλιών και των στρογγυλών τραπεζιών με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών όλων των φορέων του κλάδου, θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση και επιμόρφωση σχετικά με όλες τις νέες υπηρεσίες, αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το φαρμακείο και γενικότερα ο κλάδος σήμερα. 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Συνεδρίου, την Παρασκευή και το Σάββατο, 9/10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούνται στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου ποικίλες δράσεις σχετικά με την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά στο φαρμακείο, ανοιχτές προς το κοινό, με την επιστημονική υποστήριξη του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Φ.Σ. Ηρακλείου και με την Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριμένα:
  • Στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιούνται: α) δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ΩΡΛ εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, β) δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας και γ) σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού (Πρόγραμμα: 09.09: 17:30-21:00 και 10.09: 17:30-20:30). Για πληροφορίες και ραντεβού: Κατερίνα Μόσχου, τηλ.: 2810.242943, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-14:00. Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 7ΥΠΕ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.
  • Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας Περιφέρειας Κρήτης θα προσφέρει προληπτικές εξετάσεις, συνεπής στη διαδρομή προσφοράς της προς όλους.
  • Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με Κινητή Μονάδα θα πραγματοποιεί προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις.
  • Η εθελοντική ομάδα του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» θα ενημερώνει το κοινό για το έργο της, καθώς και για την πανελλήνια εκστρατεία «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών. Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή», του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται λήψεις στοματικού επιχρίσματος και εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
  • Ο σύλλογος "Ευ Zω με τον καρκίνο" θα υποστηρίξει ενημερωτική δράση για την καταπολέμηση της άγνοιας και του στιγματισμού που περιβάλλει τον καρκίνο.
  • Το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης θα προβάλλει το έργο που επιτελεί για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο χώρο των επιστημών Υγείας και εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν θεματικές ενότητες του μουσείου: φαρμακευτικά φυτά (από τη φύση στο φάρμακο), καλλιτεχνικά και βιωματικά παιχνίδια για φαρμακευτικά φυτά και ιατρικά εργαλεία, πανδημίες- επιδημίες και τέχνη, μεγάλες ιατρικές ανακαλύψεις κ.ά.
  • Θα υπάρχουν ποικίλες ενημερωτικές δράσεις σε Περίπτερα Υγείας και Ομορφιάς με δράσεις για ενήλικες και για παιδιά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο διοικητικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, διαβεβαιώνει ο Γ. Δαγρές
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Φαρμακοποιών Αττικής


Σχετικά άρθρα

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε κλήσεις από υποψηφίους των προσεχών εκλογών
Αν δεν το δηλώσετε, σύμφωνα με τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Έως το τέλος του χρόνου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα για την πανδημία
Τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία καταγράφει ο ΠΦΣ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
ΠΦΣ: Η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ δεν συνεπάγεται εγγραφή στα Επιμελητήρια
Αναφέρεται σε επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης