Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θεσσαλονίκη: Συμφωνία Φαρμακευτικού Συλλόγου - Δήμου για τους σταυρούς φαρμακείων

6/12/2019 3:58:04 μμ
Τυχόν αλλαγές πρέπει να γίνουν έως το τέλος του έτους από τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήρθε σε συμφωνία με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μιχαήλ Κούπκα αναφορικά με το φωτισμό και την τοποθέτηση των σταυρών φαρμακείων. Ειδικότερα:
  • Επιτρέπεται ένας σταυρός για κάθε φαρμακείο διαστάσεων 70x70x25, στην πρόσοψη του καταστήματος. Δύο σταυροί επιτρέπονται μόνο σε γωνιακά φαρμακεία.
  • Απαγορεύεται κάθε επιπλέον φωτεινή πινακίδα εκτός του φαρμακείου (είτε συνδεδεμένη πάνω στο σταυρό είτε οπουδήποτε αλλού στην πρόσοψη). Επιτρέπεται όμως εντός της βιτρίνας.
  • Απαγορεύεται το τρεμολαμπύρισμα, οι διαφημίσεις ή άλλες φωτεινές αναπαραστάσεις στους φωτεινούς σταυρούς. Επιτρέπεται μόνο αργή αυξομείωση του φωτισμού, ο οποίος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250 κηρία.
  • Απαγορεύονται οι σταυροί σε stand, στύλους, ορόφους ή σε σημείο εκτός της πρόσοψης του φαρμακείου.
  • Πλησίον φωτεινών σηματοδοτών, η ένταση των σταυρών πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μη συγχέεται με τον πράσινο φωτεινό σηματοδότη.
Επισημαίνεται ότι και ο Δήμος και ο Σύλλογος συμφωνούν ότι οι σταυροί φαρμακείων δεν αποτελούν μέσο διαφήμισης και καλούν τους φαρμακοποιούς να προσαρμόσουν τους σταυρούς των φαρμακείων τους σύμφωνα με τις παραπάνω υποδείξεις μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, όποιος φαρμακοποιός αντιμετωπίζει αντικειμενικά προβλήματα που τον αναγκάζουν να παρεκκλίνει από τα προαναφερθέντα, μπορεί να καταθέσει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, τεκμηριωμένη με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά, προκειμένου να εξετασθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ο Σύλλογος καλεί δε τα μέλη του που θα καταθέσουν ένσταση, να στείλουν ένα αντίγραφο και στο Σύλλογο για να παρακολουθεί την υπόθεση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Για καινοτόμες θεραπείες έναντι γενετικών επιληψιών






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών