Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των φαρμακοποιών

17/12/2019 4:44:26 μμ
Διοργανώνεται από το Σύλλογο και το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια μοναδική χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο (ΕΦΜ) για τα παιδιά των φαρμακοποιών-μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, 40 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (ημερομηνία γέννησης από 1/1/2007 έως 1/1/2014) θα προσέλθουν συνοδευόμενα στο ΕΦΜ στις 11 το πρωί και οι γονείς θα τα παραλάβουν στη μία το μεσημέρι.

Στο Μουσείο θα παρευρίσκονται ο Διευθυντής Βασίλειος Νικόλτσιος, ο Έφορος Νικόλαος Νικόλτσιος και δύο εμψυχώτριες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο ΕΦΜ, όπου θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες και στη συνέχεια θα ασχοληθούν με την κατασκευή στολιδιών, θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια γνωριμίας και παιδαγωγικής απασχόλησης.
Στους μικρούς φιλοξενούμενους θα προσφερθούν χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συλλόγου να μυήσει τα παιδιά στην προσφορά και στην αλληλεγγύη, κάθε παιδί μπορεί να φέρνει ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω είδη: γάντια μιας χρήσης μεσαίου μεγέθους, υγρά μωρομάντηλα, φυσιολογικό ορό, πάνες και πάνες βρακάκια (ν. 4, 5, 6), λοσιόν περιποίησης βρεφών, κρέμες ενυδάτωσης για βρέφη, μάσκες για το προσωπικό, αντισηπτικά χεριών, τα οποία θα δοθούν ως δωρεά στο Ίδρυμα-Δημοτικό Βρεφοκομείο «'Αγιος Στυλιανός».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στο τηλέφωνο του Συλλόγου (2310-471682) για να δηλώσουν συμμετοχή των παιδιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι επιτρέπουν στο ΕΦΜ να δημοσιοποιήσει στα social media φωτογραφίες από δραστηριότητες όπου φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο