Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Τα εμβόλια Covid-19 δίχασαν την Ευρώπη
Οργισμένη αντίδραση της Ε.Ε. εναντίον της AstraZeneca
EUROAPI: Η νέα εταιρεία της Sanofi για την παραγωγή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API)
Με αναμενόμενες πωλήσεις περίπου 1 δισ. ευρώ έως το 2022
Κολχικίνη: Μόνο με φυλασσόμενη συνταγή η χορήγησή της από τα φαρμακεία
Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών και θανάτου σε ασθενείς με COVID-19

Θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη νόσο COVID-19

2/12/2020 12:59:59 μμ
Σε όλα τα στάδια της νόσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία LILLY πιθανές θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 βρίσκονται σε διάφορες φάσεις της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Η αντιμετώπισή της απαιτεί ποικίλες προσεγγίσεις, οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικές στα διάφορα στάδια εξέλιξης της νόσου. Είναι πιθανό το τελικό πρότυπο θεραπείας της νόσου COVID-19 να είναι πολύπλευρο, βασισμένο σε φάρμακα από τις διάφορες κατηγορίες που αναλύονται παρακάτω: 

Εμβόλιο: Πριν από τη μόλυνση με τον SARS-CoV-2, μία ουσία που ομοιάζει με τον ιό εισάγεται στο σώμα για να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αναπτύξει τα δικά του αντισώματα κατά του ιού (συχνά μία αδρανοποιημένη μορφή ή τμήματα του πραγματικού ιού), μία διαδικασία γνωστή ως ενεργή ανοσοποίηση. Αυτή η «διέγερση» του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να το βοηθήσει στην αναγνώριση και την καλύτερη ανταπόκρισή του αργότερα όταν το άτομο μολυνθεί από τον ιό.

Εξουδετερωτικά αντισώματα: Αυτά τα αντισώματα είναι σχεδιασμένα να επιτίθενται κατευθείαν στον ιό, εξουδετερώνοντας την επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό.  Συνδέονται στον ιό και τον εμποδίζουν να αναπαραχθεί και να εξαπλωθεί στο σώμα. Τα αντισώματα επίσης βοηθούν στην απομάκρυνση του ιού από το σώμα. Αυτή είναι μια θεραπεία που είναι πιο αποτελεσματική εάν χορηγηθεί πριν ο ασθενής εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα Πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει: Αυτή η θεραπεία προέρχεται από ασθενείς που νόσησαν από τη νόσο COVID-19 και ανάρρωσαν χωρίς ιατρική παρέμβαση. Το πλάσμα των ασθενών αυτών συλλέγεται σε μια προσπάθεια να βρεθούν αντισώματα που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό σε νέους ασθενείς, παρόμοια με τα εξουδετερωτικά αντισώματα.

Αντι-ιικοί παράγοντες: Μετά την είσοδο του SARS-CoV-2 και τη μόλυνση των κυττάρων, τα αντι-ιικά φάρμακα μπορεί να αποτρέψουν την αναπαραγωγή και την εξάπλωση του ιού. Η διακοπή ή η επιβράδυνση της ανάπτυξης των ιών μπορεί να επιτρέψει στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να απομακρύνει τον ιό και να μειώσει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Στη νόσο COVID-19, η αυξημένη σοβαρότητα της νόσου μπορεί να σχετίζεται με μια υπερφλεγμονώδη κατάσταση. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να μειώσουν την υπερβολική φλεγμονώδη ανταπόκριση και τις επιπλοκές που αυτή μπορεί να προκαλέσει. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οργισμένη αντίδραση της Ε.Ε. εναντίον της AstraZeneca
Η Ομοσπονδία προτρέπει τις κυβερνήσεις να τους στηρίξουν


Σχετικά άρθρα

Κολχικίνη: Μόνο με φυλασσόμενη συνταγή η χορήγησή της από τα φαρμακεία
Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών και θανάτου σε ασθενείς με COVID-19
Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς: Διαδικτυακή εκδήλωση
Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, στις 18:00
Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία καταργούν τις υφασμάτινες μάσκες
Με το σκεπτικό ότι δεν προστατεύουν από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού
Μετφορμίνη: Μειώνει τους θανάτους σε διαβητικούς ασθενείς με COVID-19
Σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Frontiers in Endocrinology»