Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

APIVITA: Εντάχθηκε στο Δίκτυο «1% για τον Πλανήτη»
Δεσμεύεται να επιστρέψει αξία στο περιβάλλον
Λάρισα: Ζημιές σε φαρμακεία του Νομού μετά το μεγάλο σεισμό
Κάποιοι φαρμακοποιοί δεν άνοιξαν το απόγευμα της 3/3
Ομαδικές απολύσεις στις φαρμακοβιομηχανίες καταγγέλλουν οι υπάλληλοι
Χάθηκε το 70% των θέσεων εργασίας την τελευταία δεκαετία, υποστηρίζει η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ

Θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη νόσο COVID-19

2/12/2020 12:59:59 μμ
Σε όλα τα στάδια της νόσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία LILLY πιθανές θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 βρίσκονται σε διάφορες φάσεις της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Η αντιμετώπισή της απαιτεί ποικίλες προσεγγίσεις, οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικές στα διάφορα στάδια εξέλιξης της νόσου. Είναι πιθανό το τελικό πρότυπο θεραπείας της νόσου COVID-19 να είναι πολύπλευρο, βασισμένο σε φάρμακα από τις διάφορες κατηγορίες που αναλύονται παρακάτω: 

Εμβόλιο: Πριν από τη μόλυνση με τον SARS-CoV-2, μία ουσία που ομοιάζει με τον ιό εισάγεται στο σώμα για να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αναπτύξει τα δικά του αντισώματα κατά του ιού (συχνά μία αδρανοποιημένη μορφή ή τμήματα του πραγματικού ιού), μία διαδικασία γνωστή ως ενεργή ανοσοποίηση. Αυτή η «διέγερση» του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να το βοηθήσει στην αναγνώριση και την καλύτερη ανταπόκρισή του αργότερα όταν το άτομο μολυνθεί από τον ιό.

Εξουδετερωτικά αντισώματα: Αυτά τα αντισώματα είναι σχεδιασμένα να επιτίθενται κατευθείαν στον ιό, εξουδετερώνοντας την επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό.  Συνδέονται στον ιό και τον εμποδίζουν να αναπαραχθεί και να εξαπλωθεί στο σώμα. Τα αντισώματα επίσης βοηθούν στην απομάκρυνση του ιού από το σώμα. Αυτή είναι μια θεραπεία που είναι πιο αποτελεσματική εάν χορηγηθεί πριν ο ασθενής εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα Πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει: Αυτή η θεραπεία προέρχεται από ασθενείς που νόσησαν από τη νόσο COVID-19 και ανάρρωσαν χωρίς ιατρική παρέμβαση. Το πλάσμα των ασθενών αυτών συλλέγεται σε μια προσπάθεια να βρεθούν αντισώματα που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό σε νέους ασθενείς, παρόμοια με τα εξουδετερωτικά αντισώματα.

Αντι-ιικοί παράγοντες: Μετά την είσοδο του SARS-CoV-2 και τη μόλυνση των κυττάρων, τα αντι-ιικά φάρμακα μπορεί να αποτρέψουν την αναπαραγωγή και την εξάπλωση του ιού. Η διακοπή ή η επιβράδυνση της ανάπτυξης των ιών μπορεί να επιτρέψει στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να απομακρύνει τον ιό και να μειώσει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Στη νόσο COVID-19, η αυξημένη σοβαρότητα της νόσου μπορεί να σχετίζεται με μια υπερφλεγμονώδη κατάσταση. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να μειώσουν την υπερβολική φλεγμονώδη ανταπόκριση και τις επιπλοκές που αυτή μπορεί να προκαλέσει. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη της νόσου στους ασθενείς
Οι επιπλέον δόσεις αναμένεται να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021


Σχετικά άρθρα

Τοξικά απολυμαντικά κυκλοφορούν στην Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για το σύστημα Safety Gate
Υπογεννητικότητα: Αναζητώντας λύσεις στην πολυδιάστατη πρόκληση
Εκδήλωση από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG) και τη HOPEgenesis
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση της COVID-19 και ύποπτων κρουσμάτων
Από το υπουργείο Υγείας και τον ΟΔΙΠΥ
Η χρόνια ανοσοκαταστολή δεν επηρεάζει την έκβαση της COVID-19
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ