Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Θεοδοσιάδης: Να εξασφαλιστεί η επάρκεια των αντι-ιικών φαρμάκων

12/2/2019 4:21:44 μμ
Δεν υπάρχει λόγος πανικού αναφέρει ο Π. Πολάκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Λίγα εμβόλια θα λάβουν τα φαρμακεία -της τάξης των 25.000 δόσεων- από την επιπλέον παραγγελία που έκανε το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπίσει την έξαρση της γρίπης και αυτά πιθανόν να βρίσκονται στα φαρμακεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κυριάκο Θεοδοσιάδη που μίλησε στην ΕΡΤ, η επάρκεια εμβολίων είναι μία συζήτηση «εκτός εποχής», εφόσον η εμβολιαστική περίοδος είναι μέσα στον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το πολύ το Δεκέμβριο.


«Προφανώς δεν είναι κακό να εμβολιαστεί κάποιος σήμερα, αλλά κάθε ώρα που περνάει ουσιαστικά μειώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου», είπε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, εξηγώντας ότι τα αντισώματα θα δράσουν στο τέλος του μήνα (15-20 ημέρες) που η έξαρση θα έχει περάσει.


Εκεί που πρέπει να «ρίξει το βάρος» η κυβέρνηση, κατά τον Κ. Θεοδοσιάδη, είναι να εξασφαλίσει την προμήθεια των αντι-ιικών φαρμάκων, εκφράζοντας την ανησυχία για το αν θα υπάρξει επάρκεια το επόμενο διάστημα.


Πάντως και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στη χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Με στόχο την από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ερευνητικών προγραμμάτων
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)