Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Νέα επίθεση των γιατρών κατά των φαρμακοποιών
Χαρακτηρίζει ως ανέκδοτο την πιστοποίηση στους εμβολιασμούς εκπρόσωπος του ΠΙΣ
«Αγαπήστε την καρδιά σας!» στα φαρμακεία Green Pharmacy
Ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. αφιερώνει το μήνα Φεβρουάριο στην καρδιακή υγεία
«Ελεύθεροι» οι φαρμακοποιοί να επιλέξουν αν θα διαθέτουν ΦΥΚ
Θα μπορούν να υπογράψουν «αρνητικές δηλώσεις»


Θεατρική παράσταση που έχει σώσει ζωές

23/3/2018 1:07:11 μμ
Η θεατρική ομάδα ΑΡΕΝΑ στα Χανιά προσφέρει τα έσοδα της παράστασης στο Κοινωνικό Ιατρείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η θεατρική ομάδα ΑΡΕΝΑ, με έδρα τα Χανιά στην Κρήτη, ανεβάζει φέτος τη θεατρική παράσταση "Ψηλά από τη γέφυρα" του 'Αρθουρ Μίλλερ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ).

Η παράσταση έχει κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου και συνεχίζεται στις 23, 24 και 25 Μαρτίου στις 21:00, στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» (πληροφορίες για την παράσταση εδώ).


Η θεατρική ομάδα ΑΡΕΝΑ ανέβασε και πέρυσι μια παράσταση, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στο ΚΙΦΑΧ, προκειμένου να διενεργηθούν τεστ ΠΑΠ σε άπορες γυναίκες της πόλης.


Οι άπορες γυναίκες που απευθύνθηκαν τότε στο Κοινωνικό Ιατρείο στα Χανιά για να κάνουν δωρεάν το τεστ ΠΑΠ ήταν πολλές, πάνω από 250. Το σπουδαίο είναι ότι μεταξύ των γυναικών αυτών που έκαναν την εξέταση, 4 διαγνώστηκαν με κακοήθεια. Η έγκαιρη διάγνωση όμως συνέβαλε στο να το αντιμετωπίσουν άμεσα και να σώσουν τη ζωή τους!


Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του ΚΙΦΑΧ, Μανώλης Φραγκάκης:

"Πέρσι ήταν η δεύτερη φορά που έγιναν οι εξετάσεις αυτές από το ΚΙΦΑΧ σε άπορο πληθυσμό. Μετά το Πάσχα αναμένεται να κάνουν για τρίτη φορά τη δράση αυτή, με τη διαφορά ότι προσπαθούν αυτή τη φορά να συνδυάσουν το τεστ ΠΑΠ με τη διενέργεια και μαστογραφίας. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και κάνουμε τεστ ΠΑΠ σε όλες τις άπορες ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορεί να μην πληρούν ακριβώς τα κριτήριά μας, αλλά δεν θα κλείσουμε την πόρτα, γιατί είναι πολύ σημαντική εξέταση.

[...]

Η βοήθεια του κόσμου και δράσεις, όπως οι παραστάσεις της Αρένας, μας βοηθούν όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι το οποίο είναι σημαντικό, αλλά και στο ψυχολογικό: να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι υπάρχουν δηλαδή πολίτες που λένε ότι υπάρχει ένα Κοινωνικό Ιατρείο με κάποιους ανθρώπους που έχουν αφήσει το σπίτι τους, τη ζωή τους και είναι εκεί και έρχονται και μας ωθούν, μας δίνουν μια επιπλέον δύναμη. Ίσως να είναι και πιο σημαντικό από τα χρήματα, γιατί έχει να κάνει με τη συνείδηση που δημιουργείται", τονίζει ο κ. Φραγκάκης.Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 01 έως 15 Φεβρουαρίου 2020


Σχετικά άρθρα

Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει το έργο
Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου
Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των φαρμακοποιών «Ψυχής Ίαμα»
10 χρόνια δράσης, 7 έργα σε 12 αίθουσες, πάνω από 8 χιλιάδες θεατές
Εγώ, η Κατερίνα Μαλακατέ
Φαρμακοποιός, συγγραφέας και γενικά βιβλιόφιλος
Οι κρυφές συγγένειες του φαρμακοποιού και του ηθοποιού
Η κ. Κάτια Σπερελάκη στον "Φαρμακευτικό Κόσμο"