Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Θα ισχύσουν τα 10 ευρώ ανά ραντεβού εµβολιασµού;

6/9/2021 3:50:59 μμ
Οι φαρμακοποιοί πάντως δεν το εισέπραξαν για το μήνα Αύγουστο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απορημένοι είναι πολλοί φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα, οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου κατάφεραν να «πείσουν» πολίτες να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους έναντι της COVID-19, αλλά διαπίστωσαν ότι για αυτήν την προσπάθειά τους δεν θα αμειφθούν με 10 ευρώ αλλά με 1 ευρώ

Yπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο είχε ανακοινωθεί από τον απερχόμενο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι δίνεται το κίνητρο των 10 ευρώ σε ιδιώτες φαρμακοποιούς και γιατρούς που θα κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού. Σημειώνεται πως είχε διευκρινιστεί ότι τα χρήματα αυτά θα κατατίθενται μετά την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης. Στην πράξη όμως αυτό δεν έχει περάσει ακόμα στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ ΚΜΕΣ, όπως με απογοήτευση ανακαλύπτουν αυτές τις ημέρες οι φαρμακοποιοί που κλείνουν τους λογαριασμούς του Αυγούστου. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο f.daily ο Κώστας Βαρδιάμπασης, πρόεδρος του Φ.Σ. Ρεθύμνου: «Μπήκα στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ για να δω το ποσό που δικαιούμαι από τα ραντεβού εμβολιασμού. Διαπίστωσα ότι αντί για 10 ευρώ που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η αποζημίωση για το μήνα Αύγουστο εξακολουθεί να είναι στο 1 ευρώ. Ενδεχομένως να είναι τεχνικό το ζήτημα. Για εμένα το θέμα δεν είναι το χρηματικό ποσό, αλλά το τυπικό, γιατί δεν έχει ισχύσει η υπόσχεση που πήραμε».
Ο Κ. Βαρδιάμπασης προσθέτει ωστόσο ότι δυστυχώς «είτε με 1 είτε με 10 είτε με 100 ευρώ, αποδεικνύεται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να πείσεις τους αρνητές να εμβολιαστούν».

Το f.daily επικοινώνησε και με εκπρόσωπο του ΠΦΣ και συγκεκριμένα με τον βΆ αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Γιάννη Δαγρέ, ο οποίος τόνισε πως: «Είναι δεδομένο ότι κάθε φορά που ανακοινώνεται ένα μέτρο, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να υλοποιηθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανακοινώνονται αποφάσεις που η ίδια η κυβέρνηση δεν είναι προετοιμασμένη να εφαρμόσει. Είχαμε διαβεβαιώσεις ότι με τις σχετικές νομοθετικές πράξεις θα υλοποιηθεί το μέτρο των 10 ευρώ ανά κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού, το οποίο είχε ανακοινωθεί δημοσίως από το Β. Κικίλια. Επειδή δεν έχει ισχύσει ακόμη, αναμένουμε να το δούμε και στην πράξη».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΘ η ικανοποίηση της κοινωνίας από τις υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά
Απαντά με επιχειρήματα γιατί τα ΦΥΚ πρέπει να διανέμονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

Έξαλλος ο ΠΦΣ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών
Απαντά με επιχειρήματα γιατί τα ΦΥΚ πρέπει να διανέμονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία
17,5 εκατ. θα πάρουν τα φαρμακεία για την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό
Η σχετική πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο
Αδύνατη η χορήγηση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Για το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστές οι φαρμακευτικές εταιρείες