Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θα γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων με private label;

28/4/2014 11:08:21 πμ
Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κερδίζουν την αγοραστική μάχη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στη λογική των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, όπως ακριβώς γίνεται και με τις αλυσίδες λιανικής, μπαίνουν και τα φαρμακεία, με πολλές φαρμακοβιομηχανίες να έχουν ξεκινήσει ήδη την παραγωγή παυσίπονων, σιροπιών και άλλων μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αλλά και καλλυντικών προϊόντων. Τα private label παράγονται για συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία θα είναι υπεύθυνη κυκλοφορίας (έχοντας αναλάβει να καταθέσει το σχετικό φάκελο στον ΕΟΦ για την έγκριση τους), θα διακινούνται εντούτοις από κάθε φαρμακοποιό ξεχωριστά και στη συσκευασία θα αναγράφεται η επωνυμία του συγκεκριμένου φαρμακείου (μόνο για τα καλλυντικά).

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως είναι
έτοιμοι να κατατεθούν οι φάκελοι για 50 συμπληρώματα διατροφής και 20 καλλυντικά προϊόντα. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει. Περίπου 50 φαρμακεία σε όλη τη χώρα διακινούν τα private label, ενώ σε πρώτη φάση η εταιρεία προσδοκά να φτάσει τα 300 σημεία.

 Σύμφωνα με όσα τονίζουν τα σκευάσματα ιδιωτικής ετικέτας, όπως γίνεται και τα υπόλοιπα καταναλωτικά είδη, είναι 30%- 40% φθηνότερα σε σύγκριση με τα επώνυμα, ενώ αφήνουν από 75% έως και 200% περισσότερο περιθώριο κέρδους στο φαρμακοποιό.

Η αγορά των βιταμινών και των μη συνταγογραφούμενων ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, με την πώλησή τους από τα φαρμακεία να συνεισφέρει κατά πολύ στους τζίρους τους. Μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν αυτήν τη σημαντική πηγή εσόδων, όπως σημειώνουν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, πολλοί είναι οι φαρμακοποιοί που θα στραφούν στα private label.

Πληροφορίες από το : www.capital.gr











Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ