Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θα βελτιωθεί το σύστημα εφημεριών της Αττικής

11/2/2024 7:37:05 μμ
«Έπρεπε να κοινοποιηθεί για να βρεθούν και να συζητηθούν τα λάθη», απαντά στις διαμαρτυρίες ο Κ. Λουράντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθησυχαστικές είναι οι δηλώσεις του προεδρείου του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής προς τους φαρμακοποιούς που εξέφρασαν έντονα τις διαφωνίες τους στα social media με το νέο σύστημα εφημεριών. Σε σχετική ανάρτηση φαρμακοποιού ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος δηλώνει πως θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στους αλγόριθμους, ενώ η βοήθεια από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς που εντόπισαν τις αστοχίες ήταν πολύτιμη. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος απάντησε: «Να είστε σίγουροι πως όλα έχουν ληφθεί υπόψιν. Θα διορθωθούν όλοι οι αλγόριθμοι και θα αλλάξουν αρκετά. Δεν θα υπάρξει συναίνεση εις βάρος των μελών μας. Έπρεπε να αναρτηθούν όπως ήταν για να βρεθούν τα λάθη. Ουδείς μπορεί να ελέγξει 3.500 περιπτώσειςφαρμακείων. Τώρα γνωρίζουμε. Η βοήθειά σας ήταν όπως πάντα σωστή».


Στο ίδιο κλίμα, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Δαγρές σχολίασε πως βλέπει και καταγράφει κάθε σχόλιο και πρόβλημα που αναφέρουν οι φαρμακοποιοί με στόχο να γίνουν βελτιώσεις. Φαίνεται δε πως το θέμα απασχολεί μεγάλη μερίδα φαρμακοποιών, με τα μέλη του Δ.Σ. να δαπανούν πολύ χρόνο για να βρουν τη λύση στον γρίφο. Είναι ενδεικτικό ότι, καθώς πολλοί φαρμακοποιοί εκφράζουν δυσαρέσκεια που οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δεν δίνουν απαντήσεις στον καταιγισμό των διαμαρτυριών, ο Γ. Δαγρές τονίζει ότι δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στα σχόλια των social media. Όπως αναφέρει «τις τελευταίες ημέρες έχω κατακλυστεί από τηλέφωνα και μηνύματα συναδέλφων με απορίες, παρατηρήσεις και ενστάσεις επί των νέων εφημεριών ΦΣΑ. Κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλάω με κόσμο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναλαμβάνει τη διανομή δύο ακόμα φαρμάκων της
Υπάρχουν περιορισμοί στη νομοθεσία που δεν έχουν εφαρμοστεί






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συνεργάζονται με την Danone
Με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου τους στην εξειδικευμένη διατροφή
Φ.Σ. Ηρακλείου & Περιφέρεια Κρήτης: Συνεργάζονται για την προαγωγή της υγείας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη
Υπηρεσίες point-of-care testing ικανοποίησαν το 97% των αποδεκτών
Σύμφωνα με έρευνα σε ανεξάρτητο φαρμακείο των ΗΠΑ
Ξέμειναν τα φαρμακεία της Μ.Βρετανίας από εμβόλια μηνιγγίτιδας Β
Μετά από κρούσματα σε νέα παιδιά στο Κεντ