Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Θα βελτιωθεί το σύστημα εφημεριών της Αττικής

11/2/2024 7:37:05 μμ
«Έπρεπε να κοινοποιηθεί για να βρεθούν και να συζητηθούν τα λάθη», απαντά στις διαμαρτυρίες ο Κ. Λουράντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθησυχαστικές είναι οι δηλώσεις του προεδρείου του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής προς τους φαρμακοποιούς που εξέφρασαν έντονα τις διαφωνίες τους στα social media με το νέο σύστημα εφημεριών. Σε σχετική ανάρτηση φαρμακοποιού ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος δηλώνει πως θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στους αλγόριθμους, ενώ η βοήθεια από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς που εντόπισαν τις αστοχίες ήταν πολύτιμη. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος απάντησε: «Να είστε σίγουροι πως όλα έχουν ληφθεί υπόψιν. Θα διορθωθούν όλοι οι αλγόριθμοι και θα αλλάξουν αρκετά. Δεν θα υπάρξει συναίνεση εις βάρος των μελών μας. Έπρεπε να αναρτηθούν όπως ήταν για να βρεθούν τα λάθη. Ουδείς μπορεί να ελέγξει 3.500 περιπτώσειςφαρμακείων. Τώρα γνωρίζουμε. Η βοήθειά σας ήταν όπως πάντα σωστή».


Στο ίδιο κλίμα, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Δαγρές σχολίασε πως βλέπει και καταγράφει κάθε σχόλιο και πρόβλημα που αναφέρουν οι φαρμακοποιοί με στόχο να γίνουν βελτιώσεις. Φαίνεται δε πως το θέμα απασχολεί μεγάλη μερίδα φαρμακοποιών, με τα μέλη του Δ.Σ. να δαπανούν πολύ χρόνο για να βρουν τη λύση στον γρίφο. Είναι ενδεικτικό ότι, καθώς πολλοί φαρμακοποιοί εκφράζουν δυσαρέσκεια που οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δεν δίνουν απαντήσεις στον καταιγισμό των διαμαρτυριών, ο Γ. Δαγρές τονίζει ότι δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στα σχόλια των social media. Όπως αναφέρει «τις τελευταίες ημέρες έχω κατακλυστεί από τηλέφωνα και μηνύματα συναδέλφων με απορίες, παρατηρήσεις και ενστάσεις επί των νέων εφημεριών ΦΣΑ. Κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλάω με κόσμο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα κάνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών
Θα αλλάξουν εντελώς οι παράμετροι


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή