Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θα αποσυρθεί η διάταξη που επιτρέπει την πώληση βιταμινών από τα γυμναστήρια

28/11/2018 4:46:58 μμ
Η υπόσχεση του υπ. Υγείας και τι τονίζει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Την υπόσχεση ότι θα αλλάξει η διάταξη που επιτρέπει την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών από τα γυμναστήρια, δίνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Η συγκεκριμένη διάταξη που περιέχεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και συμπεριλαμβανόταν σε μια δέσμη μέτρων «προώθησης του ανταγωνισμού στην αγορά» στο πλαίσιο της «εργαλειοθήκης 2» του ΟΟΣΑ και ότι στο κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης συμφωνήθηκε με απαίτηση των «θεσμών» , και ειδικά του ΔΝΤ, να εφαρμοστεί.


«Η ανησυχία που ήδη έχει εκφραστεί στο δημόσιο διάλογο από επιστημονικούς φορείς της χώρας, είναι απολύτως εύλογη και ήδη το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Αθλητισμού για την επανεξέταση της ρύθμισης», ξεκαθαρίζει ο κ. Ξανθός τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία βούληση να υπάρχει ανεξέλεγκτη διακίνηση αυτών των σκευασμάτων.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τόνισε πως «είναι προφανές ότι τα θέματα Δημόσιας Υγείας και κυρίως όταν έχουν αντίκτυπο σε νέους και νέες, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή και μόνο από το αρμόδιο υπουργείο και τους υγειονομικούς φορείς. Οι έμποροι αναβολικών δεν μπορούν να είναι υπεράνω των θεσμοθετημένων φορέων και των επιστημόνων υγείας που έχουν την ευθύνη και τις γνώσεις, για την διάθεση οποιουδήποτε φαρμακευτικού προϊόντος.


Ζητούμε την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Η Δημόσια Υγεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτό τον επιπόλαιο και επικίνδυνο τρόπο», κατέληξε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Κυκλοφορεί από τη Medem






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη