Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Θα αποσυρθεί η διάταξη που επιτρέπει την πώληση βιταμινών από τα γυμναστήρια

28/11/2018 4:46:58 μμ
Η υπόσχεση του υπ. Υγείας και τι τονίζει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Την υπόσχεση ότι θα αλλάξει η διάταξη που επιτρέπει την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών από τα γυμναστήρια, δίνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Η συγκεκριμένη διάταξη που περιέχεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και συμπεριλαμβανόταν σε μια δέσμη μέτρων «προώθησης του ανταγωνισμού στην αγορά» στο πλαίσιο της «εργαλειοθήκης 2» του ΟΟΣΑ και ότι στο κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης συμφωνήθηκε με απαίτηση των «θεσμών» , και ειδικά του ΔΝΤ, να εφαρμοστεί.


«Η ανησυχία που ήδη έχει εκφραστεί στο δημόσιο διάλογο από επιστημονικούς φορείς της χώρας, είναι απολύτως εύλογη και ήδη το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Αθλητισμού για την επανεξέταση της ρύθμισης», ξεκαθαρίζει ο κ. Ξανθός τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία βούληση να υπάρχει ανεξέλεγκτη διακίνηση αυτών των σκευασμάτων.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τόνισε πως «είναι προφανές ότι τα θέματα Δημόσιας Υγείας και κυρίως όταν έχουν αντίκτυπο σε νέους και νέες, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή και μόνο από το αρμόδιο υπουργείο και τους υγειονομικούς φορείς. Οι έμποροι αναβολικών δεν μπορούν να είναι υπεράνω των θεσμοθετημένων φορέων και των επιστημόνων υγείας που έχουν την ευθύνη και τις γνώσεις, για την διάθεση οποιουδήποτε φαρμακευτικού προϊόντος.


Ζητούμε την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Η Δημόσια Υγεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτό τον επιπόλαιο και επικίνδυνο τρόπο», κατέληξε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας
Διαμαρτύρονται έντονα για την κατάργηση της «διά χειρός φαρμακοποιού» χορήγησης φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη
Φ.Σ. Αττικής: Η κατάργηση του 0,8% δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις;
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας