Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Θα αλλάξουν τιμές τέσσερις κατηγορίες φαρμάκων

15/12/2014 9:30:40 πμ
Έριξαν τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ ...έξω
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ρύθμιση που θα κοστολογεί με διαφορετικό τρόπο τέσσερις κατηγορίες πολύ ακριβών φαρμάκων θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Πρόκειται για ΦΥΚ όπως τα αντιρετροϊκά, τα ογκολογικά φάρμακα, τους αιμοποιητικούς παράγοντες και την αυξητική ορμόνη,  που όπως ανακοίνωσε ο κ. Γρηγοράκος θα υπάγονται πλέον σε ειδικό κωδικό καθώς είναι "ένοχα" για μεγάλη αύξηση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Γρηγοράκος, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή και αναφερόμενος στις ποσότητες της αυξητικής ορμόνης που χρησιμοποιείται στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», ανέφερε ότι πρόκειται για «πανάκριβο φάρμακο που έχει ρίξει έξω το νοσοκομείο», καθώς και ότι ειδική επιτροπή έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δεύτερη αντίστοιχη συμφωνία του Ντ. Τραμπ, μετά την Pfizer
Για χαμηλότερες τιμές στα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

ΕΟΔΥ: Καλεί τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για έγκαιρο εμβολιασμό κατά της Covid-19
Η κυκλοφορία του ιού αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες
Συνέδριο Συλλόγου Ασθενών «ΑΡΜΟΝΙΑ»
Στις 12 Νοεμβρίου 2025 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand
Οι αγωνιστές GLP1 μπορεί να είναι η επόμενη θεραπεία των εθισμών
Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν μείωση της επιθυμίας για αλκοόλ και οπιοειδή