Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Θ. Πλεύρης προς ΣΦΕΕ: Κάντε γενναίες εκπτώσεις

12/3/2022 9:47:00 πμ
Διαφορετικά πάμε σε ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εντολή που έχει πάρει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να τρέξουν όλες οι διαπραγματεύσεις και αυτές να έχουν αποτέλεσμα οι φαρμακευτικές εταιρείες να παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπ. Υγείας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΦΕΕ.


Οι φαρμακοβιομηχανίες θα είναι υποχρεωμένες να προσκομίζουν τη χαμηλότερη τιμή στην Ε.Ε. και την κατανάλωση του φαρμάκου που υπάρχει σε άλλες χώρες ανά 100.000 κατοίκους με στόχο να υπάρχει διασταύρωση στοιχείων.


«Εάν δεν δουλέψουν οι διαπραγματεύσεις, θα ενεργοποιηθούν τα δύο μέτρα τα οποία ήδη ψηφίσαμε από το Νοέμβριο» τόνισε, εξηγώντας πως το πρώτο προβλέπει ότι η ανατιμολόγηση των φαρμάκων θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και εξετάζει το σενάριο της ανατιμολόγησης χωρίς τον «κόφτη» του 7% και το δεύτερο προβλέπει κλειστούς προϋπολογισμούς ανά κατηγορία φαρμάκων.


«Οπότε αν κάποιος θέλει να κυκλοφορεί αυτά τα φάρμακα και δεν θέλει να έχει clawback θα πρέπει να πάει στη διαπραγμάτευση και να συζητήσουμε».

Κόφτες σε δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής

Υπάρχουν επιμέρους κατηγορίες φαρμάκων, που φαίνεται ότι γίνεται κατασπατάληση πόρων, εξήγησε ο Θ. Πλεύρης κάνοντας ειδική αναφορά στα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, η ετήσια δαπάνη των οποίων ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ το χρόνο. Όπως είπε, τα προϊόντα αυτά θα ενταχθούν στην αρνητική λίστα και θα αποζημιώνονται μόνο σε συγκεκριμένες ενδείξεις, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου δεν θα υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την αποθήκευση και διανομή μιας σειράς σκευασμάτων στην ελληνική αγορά
Ο Scientific Affairs Manager της εταιρείας, Μάριος Αθανασόπουλος, μιλά στο OPEN TV


Σχετικά άρθρα

Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Μ. Χρυσοχοΐδης: Με τις ελλείψεις φαρμάκων δεν θα παίξουμε
Σαφής προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους παρανομούν