Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θ. Πλεύρης: Ευχαριστεί τον ΠΦΣ αλλά ούτε μία απάντηση στον ΦΣΑ

16/5/2023 9:17:38 μμ
Η επιστολή “αντίο” από τον υπουργό Υγείας προς τον Απ. Βαλτά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. του ΠΦΣ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο Απόστολο Βαλτά, αναγνωρίζοντας τη «στενή και δημιουργική» συνεργασία μεταξύ τους. Ειδικότερα, ο υπουργός αρχικά εξυψώνει το ρόλο του κλάδου στην ΠΦΥ, αναφέροντας:

«Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι οι φαρμακοποιοί και τα φαρμακεία αποτελούν κρίσιμο κόμβο στην αλυσίδα των υπηρεσιών ΠΦΥ. Η μεγάλη διασπορά και πυκνότητα των φαρμακείων εξασφαλίζει καθολική πρόσβαση σε φαρμακευτική φροντίδα αλλά και υγειονομική στήριξη για όλους τους Έλληνες».

Στη συνέχεια καταγράφει τις πρόσθετες υπηρεσίες που παρείχαν οι φαρμακοποιοί την περίοδο της πανδημίας και εξής (συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής πολιτών στον προσωπικό γιατρό και τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς συνταγή), καθώς και τα αιτήματα των φαρμακοποιών που ικανοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΦΣ και του υπουργείου Υγείας. Ενδεικτικά αναφέρονται: η διευθέτηση για την αποκλειστική διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα φυσικά φαρμακεία, οι νόμοι για τους φαρμακευτικούς συλλόγους, τις συνενώσεις φαρμακείων και τις άδειες νέων φαρμακοποιών, η εξαίρεση από το clawback για αναλώσιμα Σακχαρώδη Διαβήτη και προϊόντα ειδικής διατροφής κ.ά. Ο υπουργός ακόμα επισημαίνει ότι ο κλάδος διεκδίκησε τα δίκαια αιτήματά του με τεκμηρίωση και κάνει λόγο για μια παραγωγική και δημιουργική συνεργασία «με απτά αποτελέσματα τόσο για τους πολίτες όσο και για τους φαρμακοποιούς».

Τέλος διαβεβαιώνει ότι πάντα θα βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του κλάδου.

Κώστας Λουράντος: «Σε εμάς ο υπουργός δεν χάρισε ούτε μία απάντηση»

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής Κ. Λουράντος δεν άφησε ασχολίαστες τις αναφορές για την καλή συνεργασία του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς, τονίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.
«Με τον ΦΣΑ ουδέποτε συνεργάστηκε, ούτε καν απάντησε σε ένα τουλάχιστον έγγραφό του. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε δια ζώσης συνάντηση, ούτε σε ανταλλαγή απόψεων και θέσεων όσον αφορά τα προβλήματα των μελών του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της χώρας. ΓιΆ αυτά είχε τους "δικούς" του ανθρώπους που φρόντισε πριν φύγει να τους ανταμείψει, χαρίζοντάς τους υπερεξουσίες. Αλλά ούτε μία απάντηση σε επίσημο έγγραφο ΝΠΔΔ;», διερωτάται ο πρόεδρος.
Επίσης επισημαίνει ότι η ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου έγινε «έναντι πινακίου φακής» από το υπουργείο και καταλήγει: «Στη ζωή δεν μετράνε τα βήματα που κάνεις, ούτε τα παπούτσια που φοράς, αλλά τα αποτυπώματα που αφήνεις φεύγοντας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο