Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Θ. Πλεύρης: Έρχονται ποιοτικοί δείκτες στις υπηρεσίες υγείας

26/10/2021 5:14:28 μμ
Με βάση αυτούς θα αποζημιώνονται οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα επιδιώξει να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, βάσει των οποίων θα πληρώνονται και οι πάροχοι, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο συνέδριο "Ηealth World 2021» με θέμα: «Η κρίση της πανδημίας - η επόμενη ημέρα», που οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Όπως εξήγησε θα επιβραβεύονται όσοι παρέχουν ποιοτική υπηρεσία «που απλά σημαίνει ότι θα γνωρίζουμε την υπηρεσία που ζητάμε και θα την πληρώνουμε στην πραγματική της αξία. Οι ποιοτικοί δείκτες θα οδηγήσουν παρόχους που δεν τους τηρούν να βγουν από τον ΕΟΠΥΥ και άλλους να παραμείνουν στον οργανισμό και να αμείβονται για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν», τόνισε.

Θα αυξηθεί η λίστα των ΜΗΣΥΦΑ

Στην ίδια ομιλία, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο clawback στο φάρμακο, ένα θέμα που πρέπει να διαχειριστεί άμεσα, καθώς όπως είπε «υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ». Υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη, «με δεσμεύσεις έως το 2025 που ξεκινάνε από 50 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχής, εάν δεν πετύχει την αντίστοιχη μείωση και φτάνουν στα 300 εκατομμύρια ευρώ». Στο πλαίσιο αυτό, ο Θ. Πλεύρης συμπλήρωσε ότι θα «υπάρξουν φάρμακα που θα πρέπει να μεταφερθούν από τη λίστα αποζημίωσης στη λίστα μη αποζημίωσης», καθώς «θέλουμε να αποζημιώνουμε τα φάρμακα των πολιτών που θα είναι πραγματικά χρήσιμα για την υγεία τους».

 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό