Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θ. Κουτσούκης: Απορώ με το θράσος τους

23/9/2024 8:19:16 πμ
Οι φαρμακοποιοί επιθυμούν την ενίσχυση των ελέγχων, τονίζει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας με αφορμή το σκάνδαλο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη φυλακή οδηγούνται τελικά δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί, μετά τις απολογίες τους, ως κατηγορούμενοι για τη μεγάλη απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί που κρίθηκαν προφυλακιστέοι φέρονται ως εκείνοι που εκτέλεσαν τις εικονικές συνταγές. 


Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας Θάνος Κουτσούκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η απάτη είναι εις βάρος όλων και ιδίως των φαρμακοποιών και των εταιρειών που πληρώνουν rebate και clawback αντίστοιχα για τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ τόνισε ότι «απορεί με το θράσος τους» να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες σε μια εποχή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που «όλα αυτά είναι ανοιχτά και φαίνονται».


Σε κάθε περίπτωση η άυλη συνταγογράφηση μπορεί να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στον εντοπισμό τέτοιων δράσεων, με τον Θ. Κουτσούκη να τονίζει ότι τόσο τοπικά όσο και γενικά ο κλάδος των φαρμακοποιών την προωθεί γιατί θέλει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου. Συμπλήρωσε δε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους καταβάλουν μεν κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά είναι και υποστελεχωμένες τα τελευταία χρόνια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
Εμπλέκονται σε εικονικές εκτελέσεις συνταγών






Σχετικά άρθρα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ
12 στρατηγικές για ισχυρότερα φαρμακεία
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Νέο «αυτόνομο» φαρμακείο στις ΗΠΑ
Εκτελεί συνταγή και συσκευάζει φάρμακα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα