Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»

23/4/2024 7:12:17 πμ
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ ως αρωγού στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο και οι οικογένειές τους, ανέδειξε η Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Ενημερωτική Συνάντηση για τις δύο νόσους που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας. 


Η Θ. Καρποδίνη στάθηκε στις πολιτικές που έχει υλοποιήσει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια, όπως είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταγραφή των ασθενών και η πλήρης κάλυψη του κόστους των συνταγογραφούμενων διαγνωστικών εξετάσεων για όλους τους ασφαλισμένους. 

Επιπλέον, επισήμανε ότι καλύπτονται οι φαρμακευτικές αγωγές (π.χ. σκευάσματα αποσιδήρωσης), ενώ οι πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες δεν καταβάλλουν καμία συμμετοχή για το υγειονομικό υλικό.


Τέλος, τόνισε ότι «ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά